Claudiu Băcanu Președinte Dâmbovița1. Pentru că ne conducem după deviza <<Nimic fără Dumnezeu>>. În prezența lui Dumnezeu, totul este posibil, în absența Lui, totul este permis. Dumnezeu lucreaza prin oameni iar noi naționaliștii suntem conștienți de asta in fiecare moment.

2. Pentru că din punctul nostru de vedere, cultura și tradițiile, alături de credința în Dumnezeu, reprezintă fundamentul moral, stabil, al societății.

3. Pentru că ne cinstim înaintașii și punem pe primul plan adevărul istoric, ca o permanentă lecție pentru generațiile care vin. Asumarea bunelor si relelor istorice denotă responsabilitate.


4. Pentru că familia formată din bărbat și femeie este temelia societății, cărămida cu care se construiește o societate prosperă și stabilă. Vocatia feminitatii nu poate fi data barbatului, asa cum vocatia masculinitatii nu poate fi data femeii.

5. Pentru că proprietatea privată este sacrosanctă. Proprietatea privată generează nu numai bunăstare și progres (a nu se confunda cu progresismul neomarxist!) ci și sentimentul de trăinicie a tot ceea ce se infăptuiește, de putere, stabilitate, suveranitate si independență. Fără aceste elemente, o societate este divizibilă, fărâmițată.

6. Pentru că statul asistențial jefuiește omul care muncește. Noi, naționaliștii, spunem: nu fura, nu minti, nu insela!

7. Pentru că promovează societatea nationalista, aducătoare de prosperitate si echitate economica, sociala, alaturi de neamestecul in treburile interne ale altor state suverane, exceptând interventia diplomatica si strict umanitara. Problemele altor state se rezolva acolo, la ei acasa, nu prin dezradacinarea bastinasilor.

8. Pentru că nationalistul nu cere guvernului decât să fie lăsat să muncească pentru a produce bunăstare, nu precum socialistul, care se rezumă doar la a cere bani guvernului.

9. Pentru că ferește omul de experimentele sociale progresiste, punând pe primul plan prudența în acceptarea și înglobarea elementelor de progres tehnic și social.

10. Pentru că nu confundă libertatea cu anarhia. Binele comun întotdeauna va stabili limitele libertății.

11. Pentru că nationalistul va face întotdeauna ceea ce se cuvine.

12. Pentru că exclude neoimperialismul și globalizarea, calea armelor si alege diplomatia, intelegand ca asa cum el isi iubeste tara si neamul si cel de alta nationalitate o iubeste la fel.

13. Pentru că, în afara copiilor, batrânilor si bolnavilor, nu există ,,categorii speciale”. Compasiunea mobilizeaza nationalistul la intrajutorare.

14. Pentru că naționalistul se bucură de succesul seamănului său, il incurajează și îl prezintă drept model. Socialistul si globalistul urăsc succesul și promovează ura, discordia.

15. Pentru că un nationalist niciodată nu va uita de unde a pornit și nici nu va uita unde vrea să ajungă.

Claudiu Băcanu

Președintele Filialei Dâmbovița a Partidului Noua Dreaptă
Tel: 0744 553 307
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...