In data de 26, cu ocazia Zilei Drapelului, Noua Dreapta Sibiu a organizat un mars in centrul orasului. In jur de 50 de membrii si simpatizanti ai Noii Drepte au pornit in mars pe traseul Parcul Astra-Bulevardul Nicolae Balcescu-Piata Mare-Piata Mica-Str. Mitropoliei-Catedrala Ortodoxa.

 Nationalistii, in aplauzele sibienilor, au scandat lozinci precum: Noi suntem romani, aici pe veci stapani; Romania Mare in vechile hotare; Eu mereu am sa iubesc tricolorul romanesc; Harghita, Covasna, pamant romanesc; Romania romanilor; Tricolorul va fi sfant cat traim pe acest pamant; etc.

Cu aceasta ocazie membrii Noii Drepte au desfasurat si cel mai mare tricolor din Sibiu. Liderii filialelor Sibiu, Buzau, Neamt si Brasov au tinut scurte cuvantari in Piata Mare, amintind de taranii romani din localitatea sibiana Scoreiu care au inaltat pentru prima oara drapelul romanesc in Ardeal, in varful celui mai inalt brad din sat si au stat de paza la tulpina lui. Imediat, insa, au fost executati de husarii unguri. Manifestarea s-a incheiat in fata catedralei ortodoxe cu intonarea imnului national "Desteapta-te romane" si cu o rugaciune, dar si cu un discurs al liderului Noii Drepte, Tudor Ionescu.

Noua Dreapta sarbatoreste in fiecare an Ziua Tricolorului, considerand ca aceasta este o sarbatoare identitara importanta pentru toti romanii, dedicata unui simbol al neamului nostru: drapelul national.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...