In ziua sfantă pentru toţi Romanii, 27 martie, membrii Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta au hotarat să inceapă planul de acţiuni cu comemorarea membrilor Sfatului Ţării, care au semnat in 1918 unirea Basarabiei cu Patria Mama, Romania. După comemorare, toţi s-au adunat la Mănăstirea Sf. Ap. Andrei, unde a avut loc Sf. Liturghie.

 

 

După Liturghie a avut loc concertul care a unit intr-un suflet pe toţi cei adunaţi. La ora 14 00 Peste 300 de Romani de pe ambele maluri ale Prutului s-au adunat la marşul „Basarabia – pamant romanesc”.

 

Marşul pornit pe bulevardul Ştefan cel Mare de la Academia de Ştiinţe a Moldovei pana in scuarul Operei Naţionale. Marşul a decurs în bune condiţii, dar cu unele incidente. In drumul lor, manifestanţii s-au intalnit cu oameni care i-au incurajat, dar şi cu unii care i-au injurat.

 

Cand au ajuns in Piaţă Marii Adunări Naţionale, militanţii pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, s-au intalnit cu membrii Asociaţiei pro-Rusia care au organizat un miting de comemorare a victimelor aşa-zisului regim roman de ocupaţie. Marşul Basarabia – pamant romanesc s-a incheiat cu o horă a Unirii in scuarul Operei Naţionale.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...