Noua Dreaptă respinge războiul ca soluție a rezolvării conflictului ruso-ucrainean și își exprimă totala solidaritate cu românii din Ucraina. 

Gândurile și eforturile noastre se îndreaptă astăzi către românii din nordul Bucovinei, sudul Basarabiei și nordul Maramureșului, care au acum de ales între două alternative dureroase: să-și apere familiile și casele cu prețul vieții lor sau să ia calea exilului, lăsând în urmă pământul natal și agoniseala de-o viață.  

Ținem să precizăm că noi, naționaliștii români, nu avem motive de simpatie pentru nici unul din statele aflate în conflict. Nu am uitat că Rusia ataca în urmă cu 30 de ani cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, ucigând români și ocupând militar, până în ziua de astăzi, Transnistria. Și nu putem uita nici că Ucraina a dus de la declararea independenței în 1991 și până astăzi, o politică constantă de deznaționalizare brutală a românilor din Ucraina.

Facem însă diferența între aceste state succesoare ale fostei Uniuni Sovietice și rușii și ucrainenii de rând. Nu ne bucurăm că două popoare ortodoxe se măcelăresc reciproc și credem cu tărie în principiul înscris în Programul Noii Drepte încă din anul 2000: renunțarea la forță și la amenințarea cu forța în relațiile internaționale.

În acest război nu vor exista învingători. Însă dacă Ucraina va fi ocupată militar în următoarele zile, România va fi singura salvare pentru cei 500.000 de români din Ucraina și pentru cei 3 milioane de români din Republica Moldova. Și reunificarea celor două state românești, România și Republica Moldova, la fel ca în 1918, sub presiunea și amenințarea armatei ruse, va fi unica opțiune pentru salvarea românilor basarabeni și bucovineni. Istoria se repetă și o astfel de oportunitate apare în istorie o dată la 100 de ani. Va fi însă responsabilitatea celor aflați la guvernare în România și Republica Moldova să fructifice această șansă istorică.

Ceea ce putem face noi, naționaliștii din opoziția extraparlamentară, este să venim urgent în sprijinul fraților noștri care trec granița în România dar și a celor care aleg să nu-și părăsească casele și pământul natal.

De aceea lansăm astăzi campania de sprijinire a românilor din Ucraina! Iar pentru a nu politiza această campanie, o vom desfășura exclusiv sub egida Asociației Noua Dreaptă. Pentru că înainte de a fi un partid, Noua Dreaptă a fost, este și va rămâne o mișcare.

Începând de astăzi poți deci sprijini campania noastră și poți dona în contul Asociației Noua Dreaptă deschis la CEC Bank Colentina:

CONT LEI: RO54CECEB20230RON3927642

Când faci plata nu uita să specifici NUMELE, PRENUMELE și mențiunea: DONAŢIE PENTRU ROMÂNII DIN UCRAINA.

Cu ajutorul tău vom putea achiziționa mai multe produse alimentare neperisabile, îmbrăcăminte, produse de igienă și medicamente.

 Îți mulțumim pentru contribuția ta!

Av. Tudor Ionescu
Președintele Asociației Noua Dreaptă

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...