Angel 1De la afirmația “Școala românească produce tâmpiți” a lui Băsescu până la ‘’România Educată’’ a lui Iohannis, sistemul românesc de educație a produs 42% analfabeți funcționali. Analfabeți pe care îi regăsim și în structurile statului, inclusiv în structurile guvernamentale.

 

    

O Românie analfabetă cu școli încuiate, cu piețe închise, cu parcuri închise pe timp de noapte dar cu Hypermarket-uri și Mall-uri larg deschise, este condusă pe contrasensul istoriei de către un președinte Iohannis rudimentar, de către un guvern liberal criminal și de un Parlament iresponsabil.

Hotărârea guvernului Orban, de a ține școlile închise până pe 23 decembrie, și de a se ține lecții ON LINE (în consecință copiii vor sta acasă până pe 11 ianuarie 2021) este o hotărâre criminală, care condamnă copiii la o educație second hand și care are deja efecte dezastruoase asupra economiei:
Unitățile comerciale din preajma școlilor închise, și în consecință zeci de mii de oameni în șomaj, fără venituri, fără posibilitatea de a-și întreține familiile.

Părinți care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii, de aici SCĂDEREA PRODUCTIVITĂȚII MUNCII ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ, în firmele de la care acești părinți absentează, fiind nevoiți să stea acasă cu copiii.

Scăderea veniturilor la Bugetul de Stat, prin închiderea unităților comerciale din preajma școlilor și prin faptul că statul este obligat să plătească concediile părințiilor care stau acasă cu copiii.

De asemenea nu trebuie să uităm efectul Social al închiderii școlilor. Stând acasă, copiii nu socializează. Lipsa socializării va avea efecte nocive pe termen lung asupra dezvoltării personalității copiilor. Copiii sunt la vârsta la care trebuie să socializeze, să realizeze și să dezvolte relații interpersonale. Copiii trebuie să se joace că de aceea sunt copii! În același timp părinții care stau timp îndelungat acasă cu copiii, se deprofesionalizează și chiar sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă.

Iresponsabilitatea criminală a acestor guvernanți este dată și de măsura pasării responsabilităților privind școala către autoritățile locale, în loc ca întreg sistemul de învățământ să fie pentru ei prioritatea nr. 1 a politicilor lor!

Niculae Iuruc
Președintele Filialei Sector 3 București
Tel: 0742 860 448
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...