Dorin LalaPartidul Noua Dreaptă constată încă o dată, cu indignare dar fără surprindere, manifestările antiromânești și antieuropene ale guvernului României care s-a raliat, prin ministrul sportului Ionuț Stroe, unui val de ură pornit de dictatorul Erdogan împotriva băștinașilor europeni, în persoana arbitrului Sebastian Colțescu.  

 

Mai mult, ministrul delegat al sporturilor din Franța, fanatica antieuropeană cu nume romanesc Roxana Mărăcineanu, a pus paie pe foc, alăturându-se loviturilor împotriva unui om care nu a făcut decât să identifice, rapid și corect, un recalcitrant din echipa tehnică a echipei Istanbul Başakşehir.

Mai mult, arbitrul de centru, Ovidiu Hațegan, riscă și el suspendarea, din simplul motiv că și-a ales brigada de arbitri.

Partidul Noua Dreaptă solicită rectificarea poziției ministrului Stroe și scuze publice din partea acestuia, adresate arbitrului Colțescu.

Partidul Noua Dreaptă solicită ca guvernul României să își apere proprii cetățeni și să se asigure că Sebastian Colțescu este tratat în mod corect în ancheta demarata de UEFA pe această temă.

Partidul Noua Dreaptă solicită cluburilor românești de fotbal să condamne și să se dezică public de poziția Ministerului Sportului și a Federației Romane de Fotbal.

Partidul Noua Dreaptă solicită tuturor grupurilor de suporteri să își exprime în orice mod legal posibil, sprijinul față de arbitrul Colțescu și dezaprobarea față de transformarea, în ultimele decenii, a fenomenului fotbalistic, într-o mlaștină infectă, în care corupția și propaganda anti-europeană au atins culmi incredibile, acordându-li-se o mai mare importanță decât fotbalului în sine.

Dorin George Lala
Vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...