Ziua Drapelului Naţional al României - 26 Iunie, a fost sărbătorită la Târgu-Mureș de membrii Partidului Noua Dreaptă care au adus cel mai mare drapel tricolor din judeţul Mureș și l-au desfășurat în faţa statuii lui Avram Iancu din centrul municipiului.

La invitația Filialei Mureș a Partidului Noua Dreaptă au răspuns și membrii unor asociații partenere, între care Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” şi Asociaţia “Comunitatea Identitară - România”.

Drapelul tricolor care a colorat în roșu, galben și albastru centrul municipiului Târgu Mureș are 90 metri pătraţi și simbolizează idealul unităţii naţionale căci, atunci când începe să fie desfăşurat, cei ce se află în preajma lui şi simt un ataşament sufletesc faţă de România, fie că se cunosc personal între ei fie că nu se cunosc între ei, se “unesc” şi dau “mână cu mână” ca să îl susţină.

Acest mare drapel este cunoscut de către mureşeni şi nu numai. A fost confecţionat din iniţiativa membrilor Noua Dreaptă - filiala Mureş în anul 2010 şi a fost prezentat pentru prima dată cu ocazia Zilei Drapelului României pe 26 iunie 2010. De atunci, a fost prezentat în dese rânduri cu ocazia diverselor evenimente identitare din judeţul Mureş organizate de Noua Dreaptă: de Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, se joacă “Hora Unirii” în jurul lui pe 24 ianuarie, de ziua Unirii Basarabiei cu România pe 27 martie, de Ziua Drapelului pe 26 iunie, la Festivalul cântecului Popular-Patriotic de la Oarba de Mureş – 15 august sau alte festivităţi cu caracter patriotic. A fost sfinţit în Catedrala Mare şi Catedrala Mică din Târgu-Mureş şi a fost prezent în locuri sacre pentru istoria naţională: pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, la Ţebea lângă mormântul lui Avram Iancu, în cetatea Unirii de la Alba-Iulia. A fost prezent şi în alte oraşe ale României cu ocazia a diverse evenimente patriotice sau de atitudine civică organizate de Noua Dreaptă: Sfântu Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Iaşi sau chiar Chişinău.

În faţa statuii lui Avram Iancu din Târgu Mureş, în jurul marelui drapelul desfăşurat, reprezentanţii organizaţiilor iniţiatoare ale evenimentului au susţinut discursuri omagiale, au cântat melodii dedicate drapelului românesc şi au scandat slogane potrivite evenimentului: “Trăiască tricolorul! Trăiască România!”, “Eu mereu am să iubesc tricolorul românesc!”, “Steagul român - unicul stăpân!”, “Unitate naţională!”.

Au luat cuvântul camaradul Dragoş Năstase din partea Partidului Noua Dreaptă - filiala București, dl. Ioan Berţa din partea Societăţii Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, dl. Codrin Goia din partea Asociaţiei “Comunitatea Identitară România”. Prezentările au fost făcute de către camaradul Marius Moldovan, președintele filialei Mureș a Partidului Noua Dreaptă, organizator al evenimentului.

După aceste momente, participanţii au intrat cu drapelul în Catedrala Mare unde cântăreţul bisericesc Alin-Ioan Pop, prezent la eveniment, a cântat o priceasnă ale cărei versuri încep astfel:

“Lăudaţi-L, că e mare Dumnezeu,
Ce-a păzit cu mână tare, pe român, poporul Său!
El din veci ne-a fost Părinte şi Stăpân,
Nici de astăzi înainte n-o să uite pe român.”

La final, toți naționaliștii prezenți au rostit o rugăciune și au depus drapelul în Catedrală pentru a fi sfinţit şi pregătit pentru următoarele manifestări din acest an.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...