Tabăra Naționalistă a organizației Noua Dreaptă a avut loc anul acesta la Țebea, Panteonul Moților unde se odihnește eroul național Avram Iancu.
Organizată anual și ajunsă la a 19-a ediţie, tabăra s-a desfășurat în perioada 7-8 Septembrie, reunind reprezentanţi ai filialelor Noii Drepte din toate județele României.
Tema taberei din acest an a fost aniversarea celor 20 de ani de luptă neîntreruptă ai organizației Noua Dreaptă.
Întemeiată în anul 2000 de studenți din patru mari centre universitare - București, Iași, Cluj și Timișoara - mișcarea naționalistă Noua Dreaptă și-a propus din start să lupte pentru trei obiective majore:
1. Unificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG
2. Apărarea caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al Statului Român și combaterea separatismului maghiar
3. Apărarea familiei tradiţionale și combaterea legalizării căsătoriilor și adopțiilor homosexuale
Punând preț pe fapte si mai puțin pe vorbe, membrii Noii Drepte au trecut la îndeplinirea acestor obiective și Noua Dreaptă a fost prima organizație naționalistă din România:
- care a trecut Prutul, înființând în 2004 prima filială la Chișinău și ulterior in majoritatea raioanelor Republicii Moldova.
- care a ieșit în stradă împotriva separatismului maghiar în fiecare an pe 15 Martie iar începând cu 1 Decembrie 2009 a sărbătorit Ziua Națională alături de românii din județele Harghita și Covasna.
- care a spus NU paradelor homosexuale și legalizării căsătoriilor și adopțiilor homosexuale, organizând în fiecare an Marșul pentru Normalitate, începând cu anul 2005. După 14 ani de luptă pentru valorile familiei naturale, lupta Noii Drepte a devenit odată cu Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 lupta tuturor românilor care iubesc normalitatea și au votat DA pentru căsătoria între un BĂRBAT și o FEMEIE.
Apărută după eșecul guvernării Convenției Democrate și revenirea în forță a socialiștilor la guvernare în anul 2000, Asociația Noua Dreaptă și-a ales această denumire tocmai pentru a nu fi confundată cu "vechea dreaptă", fie ea liberală sau creștin-democrată. În fapt, Noua Dreaptă a precizat din start că întruchipează o dreaptă naţională, creştină şi socială, în antiteză cu dreapta liberală, anti-naţională şi oligarhică.
Asociația Noua Dreaptă a evoluat în mod natural dintr-o mișcare studențească într-o mișcare de tineret iar apoi într-o mișcare politică: în anul 2015, după 15 ani de militantism civic, am creat și aripa politică: Partidul Noua Dreaptă.
Asociația Noua Dreaptă și Partidul Noua Dreaptă funcționează de atunci în paralel și acționează la paliere diferite: civic și politic.
Partidul Noua Dreaptă este deci expresia politică a Asociației Noua Dreaptă, scopul său fiind să ofere o alternativă reală la clasa politică actuală, la Partidul Unic al Corupţilor care în ultimii 28 de ani s-a aflat permanent la guvernare.
Sute de simpatizanți au vizitat anul acesta standul Noii Drepte de la Țebea, exprimându-și speranța că alegerile din 2020 vor aduce în Parlamentul național oameni care iubesc România, dispuși să lupte pentru Reîntregirea României, pentru repatrierea celor 5 milioane de români exilați de guvernările socialiste și liberale, pentru apărarea suveranității, unității și integrității României în fața provocărilor separatiste și pentru apărarea instituției familiei supusă unui asediu ideologic neo-marxist și neo-liberal fără precedent.