Partidul Noua Dreaptă a organizat la Arad joi 15 martie a.c. o serie de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri dar și celebrării victoriei Revoluției Transilvănene Române de la 1848/1849.

Astfel, ziua a debutat cu o conferință de presă cu tema ”Arad – oraș al Marii Uniri” susținută la Hotel President de domnii Tudor Ionescu – Președintele Partidului Noua Dreaptă, Angel Popescu - Președintele Filialei Arad a Partidului Noua Dreaptă, Mircea Marilă - Președintele Filialei Caraș-Severin a Partidului Noua Dreaptă și David Steop, consilier local al Partidului Noua Dreaptă din comuna Vladimirescu, cea mai mare comună din județul Arad.

În continuare am depus coroane de flori la statuia lui Vasile Goldiș, strategul Marii Uniri de la 1918 și ne-am deplasat la Casa memorială Ștefan Cicio Pop, locul unde s-a decis Marea Unire de la 1918.

În după amiaza zilei de 15 martie am sărbătorit în Parcul Reconcilierii din Arad Victoria Revoluției Române din Transilvania de la 1848/1849, aducând un omagiu lui Avram Iancu și tuturor revoluționarilor români care s-au ridicat la luptă împotriva unirii Transilvaniei cu Ungaria, obiectiv urmărit de revoluționarii maghiari care au dat dovadă de o cruzime ieșită din comun, moștenită probabil de la strămoșii asiatici, măcelărind peste 40.000 de români transilvăneni.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...