Pentru al optulea an consecutiv, ajungând în anul Centenarului Marii Uniri, am reuşit să înfrumuseţăm manifestaţiile “Zilei Unirii Principatelor Române “ - 24 ianuarie de la Târgu-Mureş, bucurând din nou participanţii de la “hora unirii” din Piaţa Teatrului, cu desfăşurarea celui mai mare drapel tricolor românesc din Târgu-Mureş.
“Hora Unirii” reprezină un simbol al unităţii neamului românesc. Chiar dacă, poate, nu se cunosc personal între ei, la auzul acordurilor muzicale ale “Horei Unirii”, românii îşi dau “mână cu mână” şi învârtesc “hora frăţiei”. Tot aşa, la vederea tricolorului ce se desfăşoară în mijlocul lor, ei îşi unesc braţele şi înalţă, nu o simplă pânză, ci principalul simbolulul naţional cu care se identifică şi se recunoaşte orice român, oriunde în lume.
Drapelul nostru tricolor are 90 metri pătraţi (20 metri lungime şi 4.5 metri lăţime), a fost confecţionat în anul 2010 şi, de atunci, îl purtăm anual prin diverse locuri sacre ale istoriei naţionale (“Câmpia Libertăţii” de la Blaj, mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea, câmpul de onoare de la Oarba de Mureş), îl desfăşurăm frecvent la diverse manifestaţii pe care Noua Dreaptă le organizează în oraşe din întreaga ţară, cu diverse ocazii (Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe,
Miercurea Ciuc, Iaşi sau Chişinău) şi onorăm voluntar diverse manifestaţii ale identităţii naţionale din Târgu-Mureş (Ziua “Unirii Principatelor” – 24 ianuarie, Ziua Unirii Basarabiei cu România - 27 martie, Ziua Drapelului – 26 iunie, Ziua Naţională a României – 1 Decembrie şi altele).
De asemenea, drapelul a fost sfinţit în mai multe rânduri în catedralele din Târgu Mureş. Dimensiunea lui este suficient de mare pentru a nu trece neobservat, dar suficient de mică pentru a fi manevrabil şi a-şi îndeplini misiunea simbolică de a aduna, a unifica românii în jurul său. Dar cea mai importantă e bucuria ce se vede pe feţele celor ce-l susţin în cele momente, copiii, părinţi, tineri sau seniori.
Sperăm ca, în anul Centerarului Marii Unirii 2018, să avem ocazia să bucurăm mureşenii cât mai des cu prezenţa drapelului nostru, iar sentimentul mândriei naţionale ce apare la vederea lui să rămână o permanenţă. Astfel, “uniţi sub tricolor”, să putem împreună să ne reconstruim ţara frumoasă pe care ne-o dorim. Dacă noi, ca români, nu ne vom respecta simbolurile noastre naţionale, cine o va face?
Toți cei care doresc să participe la manifestările noastre, ne pot trimite mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.