Noua Dreaptă a protestat astăzi la ambasadele Ungariei din București și Chișinău, față de actiunile Budapestei de contracarare a Centenarului Marii Uniri, celebrat în 2018 de românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Protestele au vizat atât bugetul de sute de milioane de euro alocat de guvernul de la Budapesta pentru contracararea Centenarului dar și proiectul legislativ privind Statutul de autonomie al așa-zisului “ținut secuiesc”, susținut de Budapesta și depus la Parlamentul României de deputatul UDMR Kulcsar Terza Jozsef, care in prealabil a efectuat o vizită de „documentare” în.. Găgăuzia!

Se pare că deputatul UDMR a fost atât de încântat de modelul autonomist din Găgăuzia încât l-a inclus în expunerea de motive a proiectului de autonomie a așa-zisului “ținut secuiesc”.

Intrucât UDMR, care militează pentru segregare și separatism în județele Covasna și Harghita din România, și-a unit forțele cu separatiștii din Găgăuzia, am decis să organizăm protestul în ambele state românești și am ales o zi simbolică, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859 membrii Partidei Naţionale reunindu-se la hotelul Concordia din Bucureşti pentru alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...