Luni, 15 ianuarie 2018, întreaga suflare românească a marcat 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Un luptător neobosit și neînfricat pentru unificarea pământului strămoșesc și pentru dreptatea neamului, Mihai Eminescu a fost un geniu nu doar al literaturii române, dar și părintele naționalismului românesc din care se inspiră și astăzi tineretul unionist.

În această zi, un grup de militanți ai Noii Drepte din Chișinău au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul Chișinăului, dar au și organizat două flash-moburi în fața Reședinței de Stat a actualului președinte al Republicii Moldova și în fața Ambasadei Rusiei.

În cadrul acțiunii au fost desfășurate două banere cu citate de-ale marelui român Mihai Eminescu: ”Cine-a îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima cânii..” adresat direct lui Igor Dodon, și ”A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominației rusești”, mesaj pentru ambasadorul Federației Ruse.

Astăzi, când clasa politică de pe ambele maluri ale Prutului trădează interesele neamului și vinde Țara străinilor, opera politică a lui Mihai Eminescu este mai actuală ca niciodată. Doar prin gândul și spiritul curat a lui Eminescu, prin ideile și învățăturile lui, neamul românesc poate să se salveze, realizând o adevărată revoluție spirituală!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...