Comunicat 2015-03-03


În zilele de 28 februarie şi 1 martie a fost organizat la Bucureşti un simpozion cultural dedicat filozofului român Jean Pârvulesco, presupusul mentor al geopoliticianului rus Alexandr Dugin. Întrucât în mediile online s-a vehiculat şi paticiparea la simpozion a liderului Noii Drepte, domnul Tudor Ionescu, ţinem să infirmăm aceste speculaţii şi să facem următoarele precizări:

1. în fiecare lună primim numeroase invitaţii de a participa la diverse simpozioane, conferinţe, lansări de carte şi recepţii, dintre care timpul şi ordinea priorităţilor ne permit să onorăm doar o mică parte.

2. Noua Dreaptă a primit în ultima săptămână din luna februarie o invitaţie de a participa la Simpozionul Jean Pârvulesco, după cum invitaţii similare au primit multe alte persoane şi ONG-uri din România şi din afara graniţelor, majoritatea din vestul Europei (fiul filozofului evocat, Constantin Pârvulesco din Franţa, editorul Claudio Mutti din Italia, etc)

3. întrucât participarea membrilor Noii Drepte la reuniunile cu caracter internaţional sunt de competenţa Departamentului Relaţii Externe, invitaţia a fost înaintată acestui departament coordonat de domnul Cristian Dumitriu, care, dupa analizarea tematicii simpozionului, a considerat participarea sa personală sau a liderului Noii Drepte la respectivul simpozion drept inutilă şi lipsită de interes pentru Noua Dreaptă.

4. Pe cale de consecinţă, niciun membru al Noii Drepte nu a fost prezent la respectivul simpozion, la discuţiile care au avut loc ori la iniţiativele asumate de organizatori.


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...