Comunicat 2014-12-17

Filiala Noua Dreaptă Italia dorește sa-și exprime punctul de vedere cu privire la mult mediatizatul caz al interzicerii intrării „unionistului” George Simion în Basarabia.


Dorim să menționăm de la bun început că Noua Dreaptă militează înca de la întemeiere pentru Unificarea României și a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG și în conformitate cu normele dreptului internațional cât și pentru denunțarea Tratatului cu Ucraina prin care o guvernare antinațională a renunțat de jure la nordul Bucovinei și sudul Basarabiei, la ținuturile Herța, Hotin și Insula Șerpilor.

Astăzi, 17.12.2014, am asistat la un fapt inedit care confirmă că anumite asociații și cercuri unioniste aparțin Sistemului şi nicidecum nu au la bază românismul pur și sacrificiul necondiționat. Liderul din România al Platformei Acțiunea 2012, George Simion a fost oprit marți la intrarea în Republica Moldova, comunicându-i-se că are interdicție.

O știre care a făcut înconjurul trusturilor media și a rețelelor de socializare din Patria-Mamă și de peste Prut. Un fapt condamnabil considerând că niciunui român nu ar trebui să i se interzică acest lucru.

Ne-a surprins însă reacția promptă a canalelor media şi a Ambasadei României la Chișinău, reacție ce a lipsit cu desăvârșire în cazul grupului de membri al Noii Drepte, printre care și liderul filialei noastre din Italia, Liviu Guriuc. În data de 29.11.2014 o delegație a Noii Drepte, formată din Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, Liviu Guriuc, liderul filialei ND Italia si Cristian Dumitriu, responsabilul Noii Drepte cu Relațiile Externe, dorind să fie alături de camarazii basarabeni în ultimele zile de campanie electorală, a fost oprită la Vama Leușeni. Membrilor delegației li s-au adus la cunoștiință că există mai multe consemne nominale şi că, li se interzice intrarea în Basarabia până pe data de 20.12.2014. Un episod regretabil avand în vedere că activitatea noastră se bazează pe voluntariat şi autofinanțare, sacrificând timp și energie.

Titulatura dată de presă lui George Simion – ”liderul unionistilor” – este pe cât de deranjantă pe atât de periculoasă. Filiala Noua Dreaptă Italia dorește să atragă atenția autorităților dar mai ales tuturor Românilor de pretutindeni asupra faptului că există şi alte asociații unioniste dar care nefiind „părți” ale unui sistem corupt şi aservit nu beneficiază de vizibilitatea celor care, de exemplu, promovează o hartă a României Mari ciuntită, o hartă din care lipsesc sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei si Ținutul Herței, străvechi teritorii Românești, aflate actualmente sub stăpânire ucraineană.

În timp ce George Simion se pregătește să suțină o conferință de presă la Chișinău, dându-ne de înțeles că pentru el la graniță n-au fost probleme ci mai degrabă o strategie de marketing, membrii Noii Drepte așteaptă expirarea consemnelor nominale pentru intrarea în Basarabia cât și o reacție oficială a autorităților competente din România.

Biroul de Presă al Filialei Noua Dreaptă Italia

http://www.nouadreaptaitalia.org

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...