6 oct. 2014

Noua Dreapta Protest cu torțe la TimisoaraCatedrala Mitropolitană – Bulevardul CD Loga- Piața Traian. Acesta este traseul pe care au mărșăluit în această seară, aproximativ două sute de tineri, cei mai mulți membri ai Asociației Noua Dreaptă. Cu torțe aprinse în mâini, protestatarii au scandat lozinci împotriva clanurilor de țigani care au pus mâna pe toate clădirile importante din Timișoara. S-a scandat printre altele:

“Nu vrem clanuri țigănești în orașe românești!”, “Ne vrem orașul înapoi”, sau „Antonescu de trăia, pe țigani îi omora” .

„Ne-am hotărât să ieșim și astăzi, pentru al șasele an consecutiv în stradă, tocmai să clarific această stare de fapt: nepăsarea nu duce nicăieri, iar noi asta vrem să arătăm. Numai uniți putem învinge răul care a pus stăpânire pe orașul și pe țara noastră. Lumea se face că nu vede, folosește tot felul de eufemisme corect politic pentru a masca realitatea a infracționalității țigănești”, li s-a adresat organizatorul protestului, de pe treptele Catedralei, celor prezenți.

Avocata Carmen Obârşanu, cunoscută pentru curajul de a trata subiecte sensibile, dar şi pentru că a fost agresată de câţiva membri ai clanului Cârpaci, s-a alăturar și ea demersului Noii Drepte, cerându-le protestarilor să nu se rezume doar la țigani, atunci când vorbesc despre mafia imobiliară.

„Dacă reduceți mafia imobiliară doar la componenta țigănească, greșiți. Mafia imobiliară presupune gulere albe. Gulerele albe înseamnă notari care au făcut actele, procurori care nu au luat măsuri împotriva infractorilor, judecători, avocați și lumea politică”, a precizat avocata Carmen Obârșanu.

Protestul s-a desfășurat fără incidente, chiar dacă participanții au mărșăluit pe sub geamurile țiganilor de mătase, așa cum sunt cunoscuți membrii clanurilor de rromi care au în proprietate clădirile de la bulevardul CD Loga. Totuși, de teamă ca lucrurile să nu degenereze, câteva zeci de poliști și jandarmi i-au însoțit pe protestari pe tot traseul.

Petronela Axinte
http://www.sursadevest.ro/stire/video-protest-cu-torte-aprinse-impotriva-mafiei-tiganesti-la-timisoara

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...