5 oct. 2014

Circa o sută de timișoreni au protestat duminică împotriva mafiei imobiliare țigănești. Protestul a demart din Piața Victoriei, iar cei prezenți au plecat scandând diverse lozinici anti-țigani, drumul lor oprindu-se chiar în Piața Traian, o zonă în care locuiesc foarte mulți timișoreni de etnie romă.

 

Duminică, 5 octombrie 2014, în jurul orei 19:00, așa cum s-a anunțat, zeci de tineri naționaliști din Timișoara s-au adunat chiar pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane, acolo unde au afișat un banner de mari dimensiuni pe care stătea scris: ”NE VREM ORAȘUL ÎNAPOI!”. Odată ”adunați”, membrii și simpatizații ”Noua Dreaptă”, au ascultat mesajul transmis de unul dintre organizatorii evenimentului, căruia i s-a alăturat și o avocată. Carmen Obârșanu este cunoscută pentru ”ieșirile” sale, ultima fiind cea în care s-a luat de actualul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, pe motiv că este ”un criminal, alături de Ciuhandu! Mor oamenii, știți câte cazuri de cancer sunt?” făcând aluzie la prezența fabricii de anvelope Continental din zona Pădurea Verde. “Nu reduceți mafia imobiliară la componenta țigănească. Trebuie să fie clar, fără gulerele albe din sistem nu s-ar fi putut face atâtea câte s-au făcut în Timișoara” a spus avocata, care a fost sancționată cu câțiva ani în urmă tocmai datorită utilizării termenului de ”țigan” în public.

Regrupați după discursurie celor doi, naționaliștii au aprins câteva torțe, iar după câteva scandări au pornit spre Piața Traian, pe Bld. C.D. Loga, și prin fața Prefecturii Timiș. Protestatarilor li s-au adăugat și simpli cetățeni pe traseu, aceștia ajungând la aproximativ 100 de persoane în coloana care mărșăluia spre ”destinație”. Între lozincile preferate ale protestatarilor s-au putut auzi: ”Țigane, nu uita, Timișoara nu-i a ta!”, ”Cârpaci, Stancu, la pușcărie” (făcând referire la cele două clanuri țigănești care dețin mai multe imobile istorice din zona centrală a Timișoarei), ”Nu vrem clanuri țigănești în orașe românești!” și multe altele. Pe tot parcursul acestui eveniment, protestatarii au fost flancați de mai mulți jandarmi și polițiști, între care inclusiv șeful polițiștilor din Timișoara, Florin Bolbos.

Acesta a fost al șaselea marș de protest la adresa mafiei imobiliare țigănești, organizat de naționaliștii de la Noua Dreaptă Timișoara.

Octavian Pintean
http://voceatimisului.ro/tigane-nu-uita-timisoara-nu-ta-principalul-slogal-la-marsului-impotriva-mafiei-imobiliare-tiganesti-fotovideo/

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...