angel popescuSep 29, 2014

În prag de două manifestații stradale (organizate la Timișoara și la Arad, în zilele de 5 și 6 octombrie), liderul zonal al Noii Drepte, Angel Popescu (foto), a venit la Oradea. Acesta a vorbit despre nemulțumirea organizației pe care o reprezintă cu privire la faptul că

maghiarimea va organiza și în acest an comemorarea celor 13 generali care au murit la Arad în Revoluția de la 1848/1849. Precizând că majoritatea acestor „martiri” nu au fost maghiari, Popescu a declarat că acești „generali post mortem” sunt responsabili pentru „uciderea a 40.000 de români, printre care și peste 100 de preoți ortodocși români…”. În opinia liderului zonal de la Noua Dreaptă (ND), asemenea evenimente comemorative (sau aniversare), marcate de maghiarime pe teritoriul statului român nu sunt deloc de bun augur în condițiile în care ele alimentează latura extremist-revizionistă a unora.

Doar că reprezentanții maghiarimii, cei de la UDMR (descriși drept un ONG care a semnat un protocol cu Ion Iliescu în 1991, iar de atunci sunt mai mereu la guvernare), sunt iar în Guvernul României, deci nu prea sunt luate măsuri pentru calmarea celor care sunt prea zeloși în ceea ce privește istoria Ungariei. „Extremiștii maghiari vor să se știe că Ardealul este dorit de Ungaria”, a declarat azi Angel Popescu, menționând că și acesta este motivul pentru care tot mai mulți cetățeni de peste graniță își aduc aici în vizită copiii și le povestesc despre Ungaria Mare. Astfel, cultul eventualei reîntregiri este menținut viu în noua generație de unguri. Șeful ND a ținut să își arate simpatia față de etnicii maghiari, spunând că nu are nimic cu oamenii simpli care, de sute de ani, au trăit în bună înțelegere cu românii.

De asemenea, Popescu spune că, ND a ajutat deja familii maghiare din Timișoara care au fost amenințați de mafia imobiliară (n.b.: împotriva căreia va fi organizat un marș în cursul zilei de duminică, 5 octombrie). Ca aspect potențial alarmant pentru autoritățile din Oradea, Angel Popescu susține că are informații despre faptul că cetățeni maghiari ar fi solicitat retrocedarea unei suprafețe totale de 62.000 de hectare de teren, demersuri pe care Noua Dreaptă ar încerca să le contracareze.

De asemenea, tot ca încercare de destabilizare, Popescu spune că ar fi în derulare un proiect transfrontalier pe Justiție, între Debrecen și Oradea. Planul ar fi ca magistrați din țara vecină să apară în sistem la noi, intenția fiind cea de penetrare a Justiției din România. Și, cică, în urma propunerii lansate la Budapesta (și care a fost acceptată la București), în Oradea s-ar face deja „pregătiri intense” în acest sens. În opinia șefului zonal al ND, nu e de mirare că, în ultima vreme, în Arad, Oradea sau Cluj-Napoca apar tot mai multe autocare cu oameni din Ungaria care „fac poze” în orașele noastre, respectiv trec granița din ce în ce mai multe mașini, chipurile cu turiști, dar care, în mod surprinzător, nu au bagaje și nu vin cu copii. Cu toate că cele prezentate de reprezentantul Noii Drepte sună mai degrabă a scenariu de film cu teoria conspirației, Angel Popescu crede România se află în atenția deosebită a Ungariei și spune că organizația sa este „gata să apere țara”. De altfel, în conferința de presă găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor au fost expuse şi afişe anti-autonomie teritorială.

 Andrei Sandor
http://bihorstiri.ro/bomba-de-la-noua-dreapta-la-oradea-se-fac-pregatiri-intense-pentru-penetrarea-sistemului-judiciar-de-catre-unguri

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...