Cu prilejul celebrarii Zilei Independentei Romaniei, Noua Dreapta isi exprima recunostinta fata de marele roman Mihail Kogalniceanu, cel care pe 9 mai 1877 a proclamat independenta de stat a Romaniei in Adunarea Deputatilor, si fata de cei peste 10.000 de eroi ai Armatei Romane care au facut sacrificiul suprem pentru atingerea acestui ideal national. Tuturor acestor eroi, unii fara morminte si cruci la capatai, le aprindem in suflete candela recunostintei. Avem convingerea ca fara 9 mai 1877 nu ar fi fost posibil 1 decembrie 1918, ca fara o Romanie mica dar independenta, nu ar fi fost posibila Romania Mare de mai tarziu. Ca fara victoriile de pe campurile de luptã de la Plevna, Grivita, Opanez, Smardan si Vidin nu ar fi fost posibila unirea Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei cu Patria Mama.

Noua Dreapta constata insa cu ingrijorare faptul ca de cativa ani buni autoritatile s-au obisnuit sa aniverseze pe 9 mai "Ziua Europei" sau "Ziua victoriei impotriva fascismului", uitand parca de 9 mai - Ziua Independentei Romaniei cucerita cu pretul atator jertfe in Razboiul de Independenta din anii 1877-1878. Observam deci cu tristete cum an de an aceasta zi exceptionala in istoria noastra a romanilor, este maculata de Ziua Europei, sarbatorita la aceeasi data. Vedem cum primari de municipii din Romania aloca sume exorbitante de la bugetul local pentru sarbatorirea Zilei Europei si niciun leu pentru Ziua Independentei noastre nationale. Vedem cum multi romani pe buna dreptate nici nu mai inteleg ce sarbatorim pe 9 mai: Ziua Independentei sau Ziua Europei/Ziua Victoriei?

Noua Dreapta tine sa precizeze ca pentru romani si Romania "victoria impotriva fascismului" a insemnat in fapt pierderea unei treimi din teritoriul national si inceputul a 50 de ani de tiranie comunista. In 1945, pe 9 mai, dupa patru ani de razboi si 700.000 de vieti pierdute, Romaniei nu i s-a recunoscut statutul de tara cobeligeranta, ci de tara invinsa. Trupele sovietice au stationat pe teritoriul Romaniei pana in 1958, Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta ramanand captive in componenta URSS. Incepand cu luna mai a anului 1945 incep primele procese ale "Tribunalului Poporului", epurari si deportari, internari in lagare de detinuti politici, se instituie cenzura, se proclama Republica Populara si se trece la nationalizarea intreprinderilor, la colectivizarea fortata a agriculturii si dictatura partidului unic comunist.

Constatam deci semnificatia profund nefasta a acestei "zile a victoriei" care pentru Romania a adus o robie de peste patru decenii. Este momentul sa ne întrebam: victoria cui o sarbatorim pe 9 mai 1945? Evident, noi romanii nu avem niciun motiv de sarbatoare si acest circ grotesc pus in opera de unii edili cu spectacole si concerte costisitoare trebuie sa inceteze. "Ziua Victoriei" a reprezentat pentru noi romanii caderea in robia comunista, deportarea a sute de mii de basarabeni si bucovineni in pustiurile Siberiei, ocuparea Romaniei de catre sovietici, cu tot cortegiul de violuri, crime si jafuri. La 9 mai 1945, Romania era o tara ocupata de catre trupe straine si i se impunea "manu militari" un regim comunist, care a distrus elitele, traditiile si fiinta spirituala a natiunii, iar despagubirile de razboi pretinse de rusi au fost colosale.

Aceasta incercare de stergere din mentalul romanilor a zilei de 9 mai ca Zi a Independentei de stat a Romaniei nu este insa intamplatoare daca analizam actiunile iresponsabile si anti-nationale ale clasei noastre politice, in frunte cu insusi presedintele Traian Basescu, care de cativa ani s-a facut purtatorul de cuvant al proiectului anti-national denumit cu cinism "Statele Unite ale Europei".

Sa fie oare o intamplare ca tocmai cel care a jurat in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, cu mana pe Biblie si pe Constitutia Romaniei, sa apere "suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei", pledeaza cu fiecare ocazie pentru “cedari masive de suveranitate” in favoarea proiectului mamut Statele Unite ale Europei, in contradictie totala cu Constitutia si subminand constient independenta Romaniei? A jurat oare stramb presedintele Basescu sau "ceva" s-a intamplat in timpul mandatului si din aparatotul independentei Romaniei a devenit vanzatorul independentei Romaniei catre un centru de putere transnational? Sa fie acesta destinul visat pentru Romania de actualul presedinte Basescu? Se pare ca da si nu este singurul din moment ce insusi presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a iesit la rampa cu aceeasi idee anuntand in urma cu doar doua zile, in data de 7 mai a.c., ca federalizarea Europei, prin transformarea UE intr-un mega-stat federal, va avea loc in cativa ani. Iar dezbaterea modificarilor ce vor fi aduse Tratatului UE va avea loc inainte de alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014.

Iata deci cum totul face parte in mod oficial dintr-un plan odios si bine coordonat la nivel pan-european iar astazi sarbatorim Ziua Independentei intr-un moment in care independenta Romaniei este mai mult decat oricand pusa sub semnul intrebarii. Iar Traian Basescu, care se comporta in ultimii ani ca un veritabil agent de influenta al unor entitati supranationale si antinationale, a devenit un pericol real pentru existenta statului national, suveran, independent, unitar si indivizibil, asa cum este definit de Constitutia Romaniei.

In acest context decisiv pentru viitorul Statului si Neamului Romanesc, Noua Dreapta condamna scenariul anti-romanesc prin care tara noastra ar fi redusa la statutul de colonie periferica a unor utopice State Unite ale Europei si ii asigura pe toti romanii ca va continua lupta pentru o Romanie Independenta si Suverana si pentru o Europa a Statelor nationale independente. 10.000 de romani s-au jertfit pentru ca urmasii lor sa traiasca într-o tara libera, nesupusa niciunei puteri straine. Iar noi, cei de astazi, nu avem dreptul sa anulam sensul luptei lor si victoria obtinuta cu pretul sacrificiului suprem.

Respingand orice dictat politic extern, Noua Dreapta va continua lupta de trezire a constiintelor si de avertizare asupra pericolelor care ameninta Neamul Romanesc si le aminteste tuturor dusmanilor independentei Romaniei ca Articolul 1 din Constitutie este inca in vigoare si prevede negru pe alb ca "Romania este stat national, suveran si INDEPENDENT, unitar si indivizibil". Si, chiar cu pretul unor noi jertfe, ASA VA RAMANE!

Liderul Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu

9 mai 2013


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...