Comunicat 2011-09-22

Noua Dreapta tine sa faca urmatoarele precizari in legatura cu


organizarea Consiliului European pentru Justitie si Afaceri Interne de la Bruxelles din data de 22 septembrie:

1. Noua Dreapta considera ca efectele unei evetuale aderari a Romaniei la spatiul Schengen, in speta abolirea frontierei cu Ungaria si securizarea "frontierei externe a Uniunii Europene" cu Republica Moldova, Ucraina si Serbia, unde traiesc peste 4 milioane de romani basarabeni, bucovineni si timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Natiunii Romane. In fapt, eventuala aderare a Romaniei la spatiul Schengen ar institui o noua "cortina de fier" pe Prut si ar avantaja doar Ungaria care sprijina ferm si neconditionat aderarea Romaniei la spatiul Schengen tocmai pentru ca acest lucru ar conduce la libera circulatie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, Romania si Slovacia si ar fi un pas important catre "unificarea natiunii maghiare din Bazinul Carpatic", obiectiv declarat al actualei guvernari de la Budapesta.

2. Noua Dreapta aminteste faptul ca Marea Britanie si Irlanda, tari membre ale Uniunii Europene, au optat sa nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-si prejudicia Interesul National. Iar Danemarca, membra a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuala conducere a Romaniei pare insa hipnotizata si deloc deranjata de faptul ca peste 10 milioane de unguri vor putea intra in Romania fara pasaport, in timp ce romanii din Basarabia vor fi supravegheati de peste 150 de camere cu vedere termica ce permit scrutarea celei mai mici miscari, inclusiv pe timpul noptii, instalate de-a lungul Prutului!

3. Noua Dreapta atrage din nou atentia ca obiectivul nr. 1 al politicii externe a Romaniei ar trebui sa fie unirea cu Republica Moldova si nu aderarea la un acord care sacrifica milioane de romani basarabeni, bucovineni si timoceni, separati pana mai ieri de Patria-Mama prin grija Uniunii Sovietice, iar astazi prin bunul plac al Uniunii Europene.

4. Noua Dreapta avertizeaza totodata ca eliminarea controalelor la frontiere ar creste riscurile pentru securitatea interna a Romaniei, lasandu-se cale libera traficului de droguri, arme, fiinte umane si imigratiei ilegale, fenomene cu care deja se confrunta statele membre ale Tratatului de la Schengen.

5. Noua Dreapta respecta si sustine decizia Olandei si a Finlandei de a se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen in cadrul Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne al UE (JAI), salvandu-ne astfel, impotriva vointei noastre, din capcana numita spatiul Schengen. Speram totodata ca Olanda si Finlanda sa-si mentina votul negativ si la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, pana cand romanii vor fi capabili sa-si aleaga o clasa politica responsabila, in slujba Interesului National.

Liderul Noii Drepte,
Av. Tudor Ionescu


Descarcare in format PDF: Noua Dreapta se opune unei eventuale aderari a Romaniei la spatiul Schengen 


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...