Delirului separatist al unor horthysti cuprinsi de „febra pământului” a depăsit orice limită „europeană”. Acesti nefericiti nu se mai vindecă nici la cele mai dotate clinici din lume. Bat câmpii, de-a lungul si de-a latul Mapamondului, revendicând tot ce le iese în cale. Problema lor! Numai că recent, bolnavii Europei au descins pe pământ românesc. Fără nici-o invitatie, europarlamentarul Szegedi Csanad, reprezentant al partidului de extremă dreapta Jobbik (în traducere în limba română „mai bine”, sau „mai drept”), si-a deschis, marti, 8 iunie a.c., un birou la Târgu Mures, unde va acorda săptămânal audiente si unde îi asteaptă nu doar pe maghiari, ci si pe „românii ardeleni cu intentii bune”.

La deschiderea cabinetului, Szegedi Csanad a anuntat că vrea autonomia Tinutului Secuiesc prin orice mijloace. „Vom face tot ce este necesar pentru a obtine autonomia. În Tirolul de Sud s-a apelat si la violentă, sper că aici nu va fi nevoie de asa ceva”, a declarat debusolatul, subliniind totodată că el si partidul său au o bună colaborare cu unele organizatii extremiste maghiare din România, cum ar fi Garda Natională Maghiară, Organizatia Tinerilor Maghiari si Consiliul National Secuiesc. 

În plus, fugitul de acasă a spus că în România ar trebui respectate proportiile etnice atât în administratie, cât si în politie si armată. „Ar fi bine dacă în toată Transilvania limba maghiară ar fi limbă de stat”. În cele din urmă, a aruncat cu sudalme si în politicienii maghiari, declarând că „maghiarimea este cea mai mare minoritate din Europa, care nu are drepturile pe care le au alte minorităti în Europa. Pentru asta sunt responsabili si politicienii din Ungaria, nu numai cei din tările în care mai trăiesc maghiari. Această problemă trebuie rezolvată de către politicienii din Ungaria”, a bolborosit Szegedi. Chiar că-i dus rău, neprogramatul!

Trecând dincolo de nuantele hazlii ale halucinantelor declaratii pe care le-a făcut, e limpede că băiatul are nevoie de ajutor de urgentă. De aceea, îl asigurăm că dacă Statul Român nu intervine prin pârghiile legale, vom convoca o echipă interdisciplinară, multinatională, intercontinentală, interplanetară, ori de care pofteste, care să-l examineze si apoi să-i administreze, gratis si eficient, tratamentul necesar!

Biroul de presa al Noii Drepte Brasov 

8 iunie 2010


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...