Privind scârbiti la spectacolul ireal pus in scena in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei de unii reprezentanti ai României nu putem sa nu ne intrebam retoric pentru ce toate eforturile societatii civile românesti si ale statului român de ameliorare a situatiei timocenilor? Pentru ce lupta disperata pentru identitate a reprezentantilor românilor timoceni din Serbia? Pentru ce simpozioane, lansari de carte, emisiuni TV si ce asteptari mai poate avea Statul Român de la europarlamentarii sai dupa ce acestia au picat pe 1 octombrie testul loialitatii lor fata de interesele românilor?

Votul parlamentarului PD-L Cornelia Cazacu a facut sa fie adoptat amendamentul 17 propus de sârbi prin care acestia au reusit sa mentina in mod fals, dar oficial, diferenta dintre etnia "vlaha" si cea româna din Valea Timocului. Fara acest vot otravit, amendamentul sârbesc ar fi fost eliminat in conformitate cu regulamentul APCE.

Alti patru parlamentari români au lipsit de la sesiune, desi voturile lor ar fi putut inclina decisiv balanta: Relu Fenechiu (PNL), Ilie Ilascu (PRM), Cezar Florin Preda (PD-L) si Mihai Tudose (PSD). Multumim asadar principalelor partide parlamentare din România pentru inca o demonstratie de batjocura la adresa intereselor românesti! Nu vom uita sa adaugam aceste nume pe LISTA RUSINII neamului românesc!

E inutil sa cerem o explicatie pentru gestul acestora si ne intrebam ce poate fi acum in sufletul preotului Boian Alexandrovici, decorat de presedintele României cu Meritul Cultural in grad de Comandor pentru ridicarea primei biserici românesti din Valea Timocului si condamnat la inchisoare cu suspendare de justitia sârba pentru acelasi fapt.. Prigonit, amenintat cu moartea si familia destramata ca urmare a abuzurilor aceluiasi stat sârb. Cum mai poate privi spre politicienii români Dusan Pârvulovici, presedintele Federatiei Românilor din Serbia, omul care i-a dat concursul parlamentarului german Jurgen Herrmann in intocmirea raportului despre situatia minoritatii române din Serbia ce a stat la baza sesiunii APCE de miercuri? Si el târât prin tribunale de statul sârb, si el cu familia destramata de aceleasi presiuni ignobile. Ce sens pare a mai avea lupta pentru drepturi firesti când toate sacrificiile incap pe mâna tradatorilor? Sa cerem retragerea respectivilor parlamentari? Am striga in desert. Sa strigam RUSINE? Este prea putin. Istoria nu va uita, nici ierta!


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...