În atentia d-lui Ministru al Internelor si Reformei Administrative, Cristian David

Stimate dle Ministru,

Asociatia Noua Dreaptã îsi manifestã îngrijorarea fatã de actiunile desfãsurate în perioada 6-10 august 2008, în apropierea localitãtii Gheorgheni, judetul Harghita, de cãtre douã organizatii anti-românesti, una din România – Tineretul Maghiar din Ardeal (EMI România) si cealaltã din Ungaria - Tineretul Maghiar Unit (EMI Ungaria).

Concret, potrivit site-ului organizatiei EMI România (http://emi.erdely.ma), în aceastã perioadã se va desfãsura, sub motto-ul "Ardealul sã fie iarãsi ceea ce a fost" (Wass Albert), a IV-a editie a taberei EMI. Între principalele teme si obiective ale taberei se numãrã: "Folosirea limbii maghiare în Transilvania si folosirea limbilor strãbune ale minoritãtilor din Europa" si promovarea cultului criminalului de rãzboi Wass Albert, condamnat de cãtre autoritãtile românesti la moarte în 1946, dupã ce a fost gãsit vinovat de omorârea a 15 români si evrei în timpul ocupatiei horthyste din 1940.

De asemenea, din programul taberei (http://www.emitabor.hu/erdely) nu vor lipsi antrenamentele paramilitare ale trupelor ungaro-secuiesti, asa-zisele Garda Maghiarã si Garda Secuiascã si nici concertele unor trupe controversarte, care prin versurile lor, instigã la anularea Tratatului de la Trianon si alipirea Ardealului la Ungaria.

Cu aceastã ocazie este asteptat sã ia parte la activitãti si avocatul vienez de origine maghiarã Eva Maria Barki, care între anii 1994-1997 (dar si în anul 1998), ca urmare a unor declaratii provocatoare menite sã destabilizeze siguranta nationalã, aducând atingere caracterului suveran si unitar al României, a fost declaratã persoanã indezirabilã pe teritoriul Statului Român. Participantii la tabãra EMI din 6-10 august 2008 vor fi cazati la Cabana Anda (www.cabanaanda.ro) din orasul Gheorgheni.

Prin urmare, Asociatia Noua Dreaptã vã cere sã luati mãsurile care se impun, potrivit legilor care protejeazã caracterul unitar, independent si indivizibil al statului român, pentru a identifica si pedepsi organizatorii acestei tabere. Este momentul sã înceteze tolerarea acestor grupuscule extremiste maghiare, al cãror unic scop este destabilizarea statului român si divizarea lui pe criterii etnice.

În speranta unei solutionari in spiritul Constitutiei,

Cu stimã,

Alexandru Sântu,
Presedinte Noua Dreaptã Cluj
Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...