Comunicat 2008-04-29

Cãtre: Ministerul Internelor si Reformei Administrative

In atentia: Dlui Ministru Cristian David

Stimate domnule ministru,

Asociatia Noua Dreaptã vã remite aceastã scrisoare în legãturã cu evenimentele organizate de cãtre anumite organizatii radicale maghiare în orasul Oradea.

Astfel, pe data de 1 mai 2008 va avea loc la Oradea, asa cum este anuntat în presa de limbã maghiarã si prin afisele lipite în urmã cu câteva zile în oras, un concert al formatiei maghiare Karpatia[1]. Aceastã formatie, fondatã în 2003, este recunoscutã pentru versurile sale ce instigã la anularea tratatului de la Trianon din 4 iunie 1920, când România si-a reprimit în componentã regiunea istoricã Transilvania. În fapt, majoritatea pieselor de pe cele 6 albume ale grupului muzical au ca temã centralã „desprinderea” Transilvaniei din România, pentru a putea fi alipitã Ungariei Mari (alãturi de regiuni din Serbia, Slovacia, Cehia, Croatia, Austria si Ucraina[2]).

Anul trecut, pe data de 17.04.2007, formatia Karpatia a tinut un concert similar în orasul Cluj-Napoca, la Casa de Culturã a Studentilor. Concertul celor de la Karpatia a fost sustinut de Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) si de Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI) [3]. Aceste organizatii, la fel ca alte câteva, au simpatizanti in judetele cu populatie majoritar maghiarã din Transilvania, unde desfãsoarã actiuni ce vizeazã anularea caracterului national unitar al Statului Roman ori diminuarea suveranitãtii în regiunile locuite de maghiari.

Asociatia Noua Dreaptã a depus anul trecut dupã acest concert o plângere penalã la Tribunalul de pe lângã Curtea de Apel a Tribunalului Cluj-Napoca, plângere nesolutionatã în vreun fel nici pânã acum.

Concertul de la Oradea programat pe 1 mai a.c. va avea loc în incinta Universitãtii Crestine Maghiare Partium si este organizat, ca si data trecutã, de cãtre Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) si de Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI) filiala Oradea[4].

Prin urmare, Asociatia Noua Dreaptã vã cere sã luati mãsurile care se impun, potrivit legilor care protejeazã caracterul unitar, independent si indivizibil al statului român[5], pentru a identifica si pedepsi organizatorii acestui concert, al cãrui scop este pur provocator si jignitor la adresa românilor. Este momentul sã înceteze tolerarea acestor grupuscule extremiste maghiare, al cãror unic scop este destabilizarea statului român si divizarea lui pe criterii etnice.

În speranta unei solutionari in spiritul Constitutiei,

Cu stimã,

Alexandru Sântu,

Presedinte Noua Dreaptã Cluj

Note:

[1]http://www.pallaiprodukcio.hu/portal/images/stories/rnaptar/2008/080501_Karpatia_Nagyvarad.jpg

[2] http://karpatiazenekar.hu/data/index.php?mpc=album_igyvoltigylesz

[3] http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/_8222_fasz_trianon_8220_13307.html

[4] http://www.gardianul.ro/2008/04/07/actualitate-c24/autonomia_maghiara_din_transilvania_in_ritm_de_chitare_electrice-s112027.html

[5] Constitutia României – Articolul 1 (1) România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.
Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...