Comunicat 2007-10-22

Noua Dreapta condamna declaratiile anti-românesti ale liderilor extremisti maghiari Marko Bela si Gyorgy Frunda facute sambata 20 octombrie a.c. la Targu Mures, cu prilejul lansarii candidatilor UDMR pentru Parlamentul European. Conform acestor politicieni iresponsabili, "tinutul secuiesc" este patria care "s-a pierdut în 1918" iar datoria UDMR este sã redobandeasca "tot ce am pierdut: casele, padurile, pamanturile, steagul".

Aceste afirmatii provocatoare se constituie intr-un atentat fara precedent launitatea si suveranitatea statului national unitar roman, declaratiile liderilor maghiari fiind deopotriva anti-constitutionale si aberante din punct de vedere istoric: actul politic de la 1 Decembrie 1918, pe care UDMR-ul vrea sa-l vada nul, a constituit o reparatie istorica fireasca si indelung asteptata pentru veacurile de suferinta ale romanilor din Transilvania, fiind in acelasi timp expresia unei stari de fapt existente din totdeauna: romanii sunt cei mai vechi locuitori ai Transilvaniei si au fost intotdeauna majoritari!

Prin urmare, ii avertizam pe liderii UDMR, ale caror declaratii pot avea grave consecinte penale, ca suveranitatea si integritatea teritoriala a Romaniei sunt lucruri sacre care nu se negociaza! 

Totodata, solicitam premierului Calin Popescu Tariceanu excluderea imediata a UDMR de la guvernare. Ramanerea in Guvern a UDMR alaturi de PNL ar reprezenta o incuviintare tacita de catre liberali a cererilor formulate de Marko Bela si, pe cale de consecinta, un act de inalta tradare a intereselor nationale!
Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...