Comunicat 2007-08-25 

Noua Dreaptã ia act cu stupoare de hotãrârea luatã de Guvernul României prin care a fost aprobatã stema judetului Covasna, stemã identicã cu cea a judetului "Trei Scaune" (fosta denumire a judetului din perioada ocupatiei Imperiului Austro-Ungar).

H.G. 25/2003 impune ca stema unui judet trebuie sã reprezinte simbolic realitãtile sociale, economice si istorice contemporane ale respectivei zone. Fiind evident cã judetul Covasna apartine Statului Român, este imperativ deci ca stema sã semnifice apartenenta teritorialã si spiritualã la acesta. Or, stema judetului, propusa de UDMR si adoptatã cu inconstientã de Guvernul Tariceanu, neagã toate realitatile sociale si economice contemporane ale zonei, are un caracter monoetnic, având însemne heraldice care reprezintã exclusiv trecutul dureros al românilor. Stema este deci discriminatorie pentru etnicii români care nu se regãsesc în simbolistica heraldicã a judetului, fiindu-le indusã astfel o stare de inferioritate. Într-un mod agresiv ei sunt umiliti, stema reamintindu-le de ororile îndurate în perioada ocupatiei austro-ungare si a celei hortyste.

Prin adoptarea acestei steme se doreste practic negarea existentei milenare a românilor in centrul României, români care prin maghiarizare au ajuns la o pondere de doar 25% din totalul populatiei judetului.

O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare stipuleazã cã dacã printr-un act administrativ se creeazã o stare de inferioritate unui grup de cetãteni, fapta constituie discriminare si trebuie sanctionatã ca atare. Pe cale de consecintã, solicitãm anularea imediatã a hotãrârii de Guvern prin care a fost aprobatã stema judetului Covasna. Altminteri, proverbiala rabdare româneascã va lua sfârsit.

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...