Comunicat 2007-07-30

Noua Dreapta isi exprima profunda durere pentru trecerea la Domnul a celui ce a fost Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Teoctist Arapasu.

Vestea mortii sale a surprins si indoliat intreaga miscare nationalista, pentru care incetarea din viata a Preafericitului Parinte Teoctist reprezinta o pierdere uriasa. Acuzat in permanenta pentru 'pacatul tineretii' de-a fi aderat si militat in randurile Miscarii Legionare, PF Teoctist a pastorit Biserica Ortodoxa Romana vreme de peste 20 de ani, atat in vremuri de prigoana comunista cat si dupa 1989 cand atacurile la adresa dreptei credinte au luat forme inca mai rafinate.

In conditii istorice exceptionale, a reusit sa pastreze unitatea Bisericii stramosesti, mai mult chiar, sporindu-i prestigiul si transformand-o in institutia cea mai credibila si respectata de romani.

Asteptand in zadar reunificarea politica a celor doua state romanesti, a desavarsit reunificarea spirituala a romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, hotarand in 1992 reactivarea Mitropoliei Basarabiei, in incercarea de a scoate acest stravechi pamant romanesc de sub autoritatea canonica a Patriarhiei Ruse.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!


Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...