Comunicat 2007-07-24 

Noua Dreapta ia act cu profunda ingrijorare de actele de profanare si distrugere comise de tineri extremisti maghiari la biserica ortodoxa romana din Bichisceaba, in data de 23 iulie, cand a fost incendiata masa Sfantului Altar, icoane si prapuri, precum si de tentativa de profanare din 20 iulie a.c., cand probabil aceleasi persoane au fortat usa laterala a bisericii, aruncand pe jos icoanele si alte obiecte de cult.

Potrivit politistilor maghiari care au cercetat cazul si au luat amprente, spargatorii au fost tineri care nu s-au dus pentru a fura ci cu scopul de a batjocori sfintele lucruri. Pagubele incendiului se ridica la peste 5 milioane de forinti (600 milioane lei).

Asociatia Noua Dreapta face apel la toti membrii si simpatizantii sai sa contribuie la restaurarea cat mai grabnica a acestui monument istoric, sfant locas de spiritualitate ortodoxa si romaneasca. Pentru detalii puteti contactaDepartamentul pentru Romanii din Afara Granitelor la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...