Comunicat 2007-02-10

In legatura cu asa-zisul "referendum" pe care Uniunea Civica Maghiara si Consiliul National Secuiesc intentioneaza sa-l organizeze in perioada 10-18 februarie a.c. in localitatile din zona Sfantu Gheorghe, Forumul Crestin Noua Dreapta se solidarizeaza cu Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna si adera la urmatorul comunicat:

1. Atentionam intreaga populatie din cele 43 de localitati din zona Sfantu Gheorghe ca aceasta actiune este o incalcare flagranta a Constitutiei, a legislatiei romanesti si europene, reprezentand o noua incitare la separatism teritorial pe criteriu etnic si o sursa de inveninare politicianista a relatiilor interetnice.

2. Ne adresam deopotriva romanilor cat si maghiarilor, sa nu raspunda sub nici o forma asa-zisilor "recenzori" care le vor bate la usa, deoarece in cazul acceptarii "votarii", chiar si un raspuns negativ va fi contabilizat de organizatori ca o participare la aceasta actiune fatis anticonstitutionala.

3. In calitate de cetateni romani, direct afectati de aceste actiuni anticonstitutionale, solicitam imperativ autoritatilor Statului Roman, in mod special Presedintelui Romaniei "garantul respectarii Constitutiei si al integritatii teritoriale a tarii" precum si Primului Ministru, sa iasa din pasivitatea de pana acum fata de aceasta problema, si sa exprime o pozitie publica, ferma si transanta, de condamnare a acestor initiative separatiste care reprezinta o noua sursa de deteriorare a relatiilor interetnice din aceasta zona si din intreaga tara.

Presedintele Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna,

Ioan Solomon

Presedintele Forumului Crestin Noua Dreapta,

Tudor Ionescu

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...