Comunicat 2007-02-07

Noua Dreapta a luat la cunostinta cu adanca mahnire despre actul provocator, ilegal, imoral si barbar savarsit la Tighina de autoritatile cvasi-mafiote si cvasi-ilegale separatiste de la Tiraspol. In fapt, timp de trei zile cimitirul romanesc din localitatea Tighina a fost profanat pana la distrugerea lui completa cu ajutorul buldozerelor pentru a face loc unui monument inchinat.. soldatului sovietic! In cimitir sunt inmormantati ostasi romani si germani ce intrau probabil in alcatuirea armatelor a 3-a romana si a 11-a germana cazuti in toamana anului 1941 in timpul operatiunilor de fortare a raului Nistru. Sfidand legislatia internationala ce obliga statele pe teritoriul carora se afla morminte ale unor soldati nu numai sa nu deterioreze, dar si sa ingrijeasca aceste locuri de veci, si dand dovada de o crasa lipsa de civilizatie, agentii regimului de la Tiraspol continua o campanie de stergere a oricarei urme a existentei romanesti in acest teritoriu.

Initiat in urma cu 17 ani, acest proces odios se bucura de complicitatea politica si materiala a Moscovei, dar si de complicitatea prin tacere si pasivitate a Bucurestiului. In acest interval, in zona a avut loc un conflict armat, apoi au fost organizate cateva referendumuri trucate in incercarea de a da regimului de la Tiraspol o umbra de semi-legitimitate, culminand cu masuri abuzive impotriva scolilor romanesti si a grafiei latine, toate pe fondul unei perpetue stari de teroare sociala. Si asta nu in Afganistan, nici in Irak, ci la o aruncatura de bat de spatiul UE!

Noua Dreapta condamna gestul provocator de distrugere al unui asezamant sfant si lipsa totala de respect fata de memoria celor ce isi dorm somnul de veci acolo. Desi cu siguranta cea vizata a fost partea romaneasca, asteptam si reactiile autoritatilor germane si europene alaturi de cele romane, nu numai in vederea tragerii la raspundere a celor implicati in barbaria de la Tighina si initierea unor actiuni reparatorii, dar si in solutionarea si asanarea focarului de instabilitate numit Transnistria.

 

Tiberius Domozina

Departamentul pentru Romanii din Afara Granitelor

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...