Comunicat 2007-01-02

Noua Dreapta tine sa faca publice urmatoarele considerente pe marginea integrarii României în Uniunea Europeana, integrare oficializata la 1 ianuarie 2007:

(1) Cu titlu de obiectie majora, fundamentala, ne întrebam de ce aceasta dorita integrare nu a fost precedata de un referendum national prin care tot românul sa-si exprime optiunea pro sau contra proiectului european. Noi credem ca raspunsul românilor ar fi fost pozitiv. Dar nu conteaza ce credem noi sau ce crede orice alta institutie sau persoana din România si de oriunde, ci conteaza respectarea întocmai a unor proceduri esentiale pentru caracterul democratic al statului român si al Uniunii Europene, respectarea principiului consultarii democratice prin referendum national. Fara principiul si practica referendumului nu exista democratie! 

(2) Respectarea acestui principiu, al referendumului, este expresia respectului autentic, sincer, fata de electorat, fata de democratie si drepturile omului. Este expresia încrederii guvernantilor, a clasei politice, în puterea de discernamânt a celor prin al caror vot ei, guvernantii, au ajuns sa conduca Tara.

(3) Dimpotriva, subterfugiile la care clasa politica din România a recurs pentru a evita un referendum national pe tema integrarii în Uniunea Europeana, denota prapastia care se casca între poporul român si clasa sa politica, denota teama guvernantilor ca aceasta prapastie se va face vizibila pentru toata lumea în cazul unui referendum corect organizat.

(4) Peste tot, în celelalte state care au aderat la Uniunea Europeana, a fost respectat principiul consultarii electoratului, prin referendum. Ce se poate întelege din teama de referendum a guvernantilor români si a înaltilor consilieri si guvernanti europeni?

(4) Pretentia guvernantilor si a clasei politice cum ca în octombrie 2003, la referendumul pentru noua constitutie, votându-se noua Constitutie s-a votat si integrarea în Uniunea Europeana, este inacceptabila. Nicaieri în lumea democrata un referendum nu s-a tinut în acest fel! Contestam înca o data aceasta veritabila escrocherie politica, care da masura imoralitatii atât a politicianului român, cât si a europoliticienilor, a structurilor europene care au fost de acord cu aceasta scamatorie electorala prin care s-a eludat tinerea unui adevarat referendum.

(5) Contestam de asemenea modul fraudulos în care s-a desfasurat referendumul din 2003. La data respectiva frauda a fost evidenta pentru toata lumea, mai putin pentru comisarii europeni. Noua Dreapta si alte organizatii ale societatii civile au reclamat frauda, adresându-se atât autoritatilor românesti, cât si celor internationale, comunitare. Spre întristarea, dar nu si spre mirarea noastra, autoritatile internationale nu au vrut sa stie nimic despre aceste fraude. Deducem din acest comportament ca înca de atunci se decisese intrarea noastra în Uniunea Europeana, iar ce a urmat, inclusiv asa zisa « monitorizare severa » a României, a fost praf în ochii lumii, teatru ieftin, ca sa-i faca pe oameni sa creada ca numai România ar avea de câstigat de pe urma aderarii la U.E.

(6) Faptul ca am fost înselati, ca s-a recurs la o stratagema jignitoare pentru poporul român si dezonoranta pentru cei care au aplicat-o, ne obliga sa ne reconsideram atitudinea si sentimentele fata de Uniunea Europeana. Indiferent însa de aceste sentimente, ramâne certitudinea dezolanta ca poporul român a fost supus unui tratament discriminator rusinos si inacceptabil. Decenta, bunul simt si respectul de sine ne obliga sa afirmam ca nu ne putem considera membri cu drepturi depline în Uniunea Europeana decât dupa ce se va desfasura un referendum national pe aceasta tema. De aceea, în numele dreptului la democratie si la demnitate, cerem, în legatura cu aderarea României la Uniunea Europeana, organizarea unui referendum national, bazat pe o informare deplina a electoratului si pe o desfasurare corecta a procedurilor electorale propriu zise.

 

Liderul Noii Drepte, 

Tudor Ionescu

 

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...