Comunicat 2006-03-18

Forumul Crestin Noua Dreapta a initiat o campanie de strangere de semnaturi in vederea proclamarii prin lege a zilei de 15 martie ca "Zi nationala de comemorare a martirilor sovinismului unguresc". Iata textul propunerii legislative:

"Noi, semnatarii acestei propuneri legislative, consideram necesar ca zilei de 15 martie sa i se recunoasca oficial importanta pe care aceasta o are in constiinta romanilor.

Aceasta recunoastere este cu atat mai necesara cu cat in fiecare an, pe 15 martie, ungurii aniverseaza in diferite tari, printre care si in Romania, fara nici o jena, evenimente dureroase pentru popoarele central europene si pentru poporul roman, sub pretextul ca aceste evenimente au legatura cu idealurile sociale sau de libertate ale revolutiei de la 1848. 

Noi, semnatarii acestei propuneri legislative, consideram ca in anul 1848 ziua de 15 martie nu a avut nici o semnificatie pentru poporul roman. A dobandit-o insa in timp, in momentul in care sovinismul unguresc, in cadrul politicii de deznationalizare ca politica de stat dusa din 1867 pana astazi, urmand programul de creare a unei “natiuni omogene” inventate - asa zisa natiune maghiara -, a trecut la reinventarea istoriei. Celor care asociaza ziua de 15 martie in mod artificial cu declansarea unei revolutii in Transilvania, trebuie sa le reamintim ca acolo revolutia au facut-o romanii, care s-au aliat cu adversarii ungurilor, Austria si Rusia imperiala, tocmai pentru ca ungurii nu au facut nici un fel de revolutie! 

In schimb, profitand de revolutia europeana, aristocratia ungureasca a declansat un razboi civil vizand ruperea de habsburgi si constituirea, prin cotropirea popoarelor vecine, a unei himere nascuta din planurile celor 31 de loji panone, numita Regatul Coroanei Sfantului Stefan. Pentru noi 15 martie este ziua in care ne aducem aminte ca “romanii nesupusi fata de patria Ungara urmau sa se stearga de pe fata pamantului” si ca modalitatile de indeplinire a acestui ideal al conducatorului ungurilor, Lajos Kossuth, au fost “Tribunalele de sange”.

La fiecare 15 martie noi ne reamintim ca atrocitatile comise de catre unguri impotriva populatiei romanesti au condus la organizarea adevaratei revolutii, revolutia romaneasca, in care romanii s-au inarmat si au luptat cu vitejie contra ungurilor cotropitori, fapt pentru care Avram Iancu a si fost decorat de catre aliatul sau de circumstanta, Imparatul Austriei. 

Dorim sa atragem atentia ca romanii de acum si din totdeauna, din Romania si de oriunde, ii considera pe toti acei ucisi in 1848 de catre “insurectia nobiliara” a ungurilor ocupanti si in 1849 de catre asa zisele armate revolutionare ungare, ca MARTIRI AI NEAMULUI, iar a sterge memoria lor din istoria noastra este echivalent cu a-i ucide a doua oara!

Prin urmare, tinand seama ca cele mai mari crime comise impotriva poporului roman cu incepere din 1848-1849, continuand in 1877-1878, in 1914-1919, in 1940-1944, in 1946 si in 1956, nu au o zi anume pentru comemorare, solicitam prin prezenta forurilor conducatoare ale statului roman sa decreteze in spirit european ziua de 15 martie, ca “Zi nationala de comemorare a martirilor sovinismului unguresc”. Dorim ca in aceasta zi sa se comemoreze toti romanii cazuti victime sovinismului unguresc de-a lungul secolelor, iar la aniversarile unguresti organizate pe teritoriul Romaniei cu ocazia zilei de 15 martie, sa se specifice acest lucru in mod expres, deoarece lectiile si crimele istoriei nu trebuie uitate. 

Prin aceasta propunere legislativa consideram ca raspundem in spirit european solicitarilor Consiliului Europei de a edifica impreuna o Europa unita. Asa cum militarii francezi si germani, victime si calai, pot defila impreuna pe sub Arcul de Triumf din Paris, spre a nu uita atrocitatile trecutului, consideram ca si noi, romani si unguri, urmasi ai martirilor, respectiv ai calailor de odinioara, putem demonstra, unii comemorand si altii aniversand 15 martie, ca neuitand nu vom repeta greselile trecutului."

 

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...