Comunicat 2005-12-05

Cu toate ca societatea pervertita în care traim ne-a deprins cu toate mizeriile morale posibile, tresarim din când în când la auzul si vederea unor blasfemii de genul piesei “Evanghelistii” scrisa de Alina Mungiu Pippidi si a carei premiera a avut loc sambata 3 decembrie la Iasi. Vazând ca se poarta si se vinde “desacralizarea”, autoarea a conceput o piesa în care apostolul Pavel e sectant, ahtiat dupa putere, evanghelistii, asemenea unor ziaristi din ziua de azi, scriu doar pentru bani, capul lui Ioan Botezatorul e dus pe o tava de o domnisoara despuiata, Maria Magdalena îl unge pe Iisus lasciv, Pilat vorbeste cu Mântuitorul ca la piata, Iisus nu poate face minuni, Baraba e rastignit în locul sau, apostolul Pavel îi otraveste pe toti cei care iau parte la Cina cea de taina, pentru ca într-un final grotesc sa-l înjunghie pe Hristos.

Piesa se vrea a fi o viziune “neconventionala”, “libertina” a Bibliei.

Ceea ce deranjeaza este nu credinta sau necredinta doamnei Pippidi, înclinatia dumneaei spre blasfemie, sau dorinta de creare de scandal care sa atraga oamenii la teatru, ci râvna cu care unii doresc sa îngroape sau sa bagatelizeze ceea ce pentru crestini este sacru.

Tara, pe care majoritatea dintre noi am iubit-o si am respectat-o, ne-a fost terfelita în noroi, înjurata, batjocorita si jefuita în ultimul hal. Singura dorinta pe care o au unii este sa plece cât mai repede si mai departe de aici. Ultimul reper care ne-a ramas, ultima speranta care ne mai încalzeste este Dumnezeu si lumina Învierii. Daca ne putem îndoi de programul oricarui partid, de justetea oricarei legi sau reforme, de avantajele oricaror integrari sau dezintegrari, de cuvântul oricarui om politic, de ideologia oricarei miscari, nu ne putem îndoi de un singur lucru, crestini-ortodocsi fiind: de dragostea lui Dumnezeu si de Învierea Fiului sau! Daca vom pierde si acest ultim reper, vom pluti într-o deriva totala în apele tulburi si nemarginite ale unei lumi cenusii, alternative, globalizate, fara perspectiva…

 

Doamna Mungiu declara:

 

“Izolate sub comunism, bisericile din Romania par sa fi ramas mult in urma democratiei. (...) Putem scapa de acest traditionalism retrograd care s-a ridicat cu totul neasteptat la noi dupa 1989a Sintem singurii care, de la ateismul fortat, am cazut in fundamentalism crestin. Bulgarii au ramas moderni, hai sa ne straduim si noi."

Asadar, cei care îl pângâresc pe Hristos sunt moderni, democrati, luminati, iar cei care îl apara sunt retrograzi si fundamentalisti. Biserica a ramas în urma democratiei…

Noi, cei din Noua Dreapta, refuzam cu hotarâre sa ne ridicam la “standardele” democratice pe care le propune doamna Pippidi, si ramânem prosti, terni, desueti si batuti în cap, de partea bisericii ortodoxe retrograde. Si vom face tot ce ne sta în putinta sa convingem cât mai multi tineri sa aleaga “bezna” ortodoxiei în locul învataturilor “iluminate” de sorginte pippidiana.

 

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...