Comunicat 2005-06-04

Constatam cu tristete ca intr-o Europa si asa macinata de conflicte si razboaie fratricide pe tot parcursul secolului al XX-lea, exista inca manifestari, cum sunt cele din Ungaria, care indeamna fatis la dezmembrarea teritoriala a unor tari vecine. 

 

Pe 4 iunie 1920 a fost semnat tratatul de pace de la Trianon intre puterile Antantei si tarile aliate, pe de o parte, si Ungaria, de alta parte, tratat prin care Ungaria a fost obligata sa renunte la teritorii stapanite abuziv in favoarea Cehoslovaciei, Romaniei, Serbiei, Croatiei si Sloveniei. In ceea ce ne priveste, prin acest tratat a fost recunoscuta pe plan international unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania. 

 

Din pacate, exista si astazi foarte multi maghiari care nu se impaca cu prevederile tratatului de la Trianon. Mai mult, dupa 1989, au inceput sa fie organizate in Ungaria si in diaspora maghiara din Romania, Slovacia si Serbia manifestari anti-Trianon, aceste manifestari avand drept scop declarat dezmembrarea teritoriala a Romaniei, Serbiei si Slovaciei. 

 

In aceste conditii, miscarile nationaliste Noua Dreapta (Romania), Obraz (Serbia) si Slovenska Pospolitost (Slovacia) au hotarat sa isi uneasca eforturile, demarand o actiune pro-Trianon, cu scopul de a face publica problema comuna cu care se confrunta tarile noastre. 

 

Razboaiele fratricide din Europa trebuie sa inceteze o data pentru totdeauna, dar acest lucru trebuie sa fie inteles si de maghiari. Problemele cu care se confrunta continentul nostru sunt deosebit de grave: servilism fata de politica agresiva a Statelor Unite, impunerea unor monopoluri si legi economice de sorginte bolsevica in UE, venirea unui numar nestavilit de emigranti non-europeni care au inceput sa modifice structura etnica a vechiului continent, coruptia la nivel inalt si multe, multe altele. 

 

In aceste conditii, tensiunile dintre englezi si irlandezi, spanioli si basci, polonezi si germani, romani si unguri, sarbi si croati, trebuie sa inceteze. Vechile ideologii sovine trebuiesc inlocuite cu noul nationalism, bazat pe credinta in Dumnezeu si respect intre natiunile noastre. 

De aceea spunem un NU hotarat sovinismului si revizionismului maghiar si declaram ca nu avem nimic cu maghiarii din Romania care sunt loiali. De asemenea, nu le putem reprosa maghiarilor din Ungaria ca sunt nationalisti si patrioti, atata timp cat stau in tara lor si nu isi doresc sa devina stapani peste tara noastra. Vom lupta insa intotdeauna impotriva celor care atenteaza in orice fel la suveranitatea, integritatea sau independenta Romaniei!

 

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...