Sâmbătă 15 martie a avut loc la Cluj-Napoca cea de a VI-a ediție a Marșului Memorial ”Avram Iancu”, organizat de Noua Dreaptă ca răspuns la provocările autonomiste ale separatiștilor maghiari din țară și din Ungaria. Sute de membri si simpatizanti ai Noii Drepte au manifestat pentru unitatea națională a României, scandând lozinci identitare precum “Harghita, Covasna, pământ românesc!”,

"Noi suntem români, aici pe veci stăpâni!" sau “România, Stat Naţional!” si cântand "Trăiască Duhul lui Iancu, Trăiască moțul între moți, Câmpia libertății spune că Avram Iancu suntem toți!".

De asemenea, pentru ca mesajul să ajungă și la turiștii veniți din Ungaria, a fost desfășurat și un banner cu mesajul "Secuii nu sunt maghiari", scris în limba maghiară. Participanții la marșul memorial au fost aplaudați de către clujenii de pe trotuare, mulți alăturându-se marșului Noii Drepte pentru restabilirea demnității românești în Ardeal după gravele incidente iredentiste organizate de extremiştii maghiari la Târgu Mureş. Punctul final al acțiunii, începute în fața statuii lui Mihai Viteazul, a fost Piața Avram Iancu, unde liderii Noii Drepte au rostit scurte cuvântări. Liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, a anunţat în premieră înregistrarea unor plângeri penale pe numele unor extremişti unguri, responsabili de violenţele din 10 martie a.c.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...