Filiala Noua Dreaptă Vaslui a organizat un marș de solidarizare cu locuitorii din comuna Pungeşti, unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist.

 

 în cuvântările susținute în parcul Copou din Vaslui, reprezentanții Noii Drepte au subliniat faptul că pe lângă poluarea masivă a resurselor de apă și ruinarea sănătății românilor, exploatarea gazelor de șist nici nu va aduce beneficiile economice trâmbițate de guvernul USL. Astfel, facturile la gaze nu vor scădea întrucât prețul gazelor va creste conform graficului de liberalizare a preturilor la energie semnat cu FMI și Banca Mondială, în 2018 prețul trebuind să ajungă la același nivel cu cel european. De asemenea, exploatarea gazelor de șist nu va asigura nici independența energetică a României față de gazul rusesc întrucât Legea Petrolului specifică faptul că firmele dispun liber de producția de petrol și gaze extrasă, putând, inclusiv, să o exporte. Pe cale de consecință, Statul Român nu va putea controla dacă gazul va fi vândut în țară sau nu.

 

Liderul ND Vaslui, Cosmin Sîrbu, a avertizat totodată că nu doar suprafețe din estul Moldovei și sudul Dobrogei sunt concesionate în vederea explorării și exploatării gazelor de șist, dar și suprafețe din vestul tării, de pe raza județelor Arad și Bihor sunt de asemenea concesionate companiei MOL Hungarian Oil&Gas.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...