La implinirea celor 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, filiala Noua Dreapta Mures a organizat miercuri, 27 martie 2013, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu-Mures, mitingul aniversar "Pentru Unitate Nationala - Basarabia e România”.

 

 

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului National, dupa care au luat cuvantul responsabilii filialei Noua Dreapta Mures, urmati de profesorul Alexandru Ciubica, de la Colegiul National "Alexandru Pariu Ilarian” din Târgu-Mures, care a vorbit despre semnificatia zilei de 27 martie si a transmis salutul Societatii Cultural-Patriotice "Avram Iancu” si prof. ing. Florin Oproiescu, presedintele Uniunii Nationale Vatra Româneasca.

 

Intr-un oras marcat in ultima vreme mai mult de manifestari autonomiste maghiare, nationalistii români (mureseni dar si studenti basarabeni aflati la studii în Tg-Mures), au cantat cantece patriotice si au scandat lozinci unioniste care au insufletit centrul orasului Târgu Mures: “Basarabia pamânt românesc!”, “Jos Hotarul de la Prut”, “Unitate nationala!”, “Noi suntem români, aici pe veci stapâni!”, afirmându-si dorinta de reunificare nationala in spiritul obiectivelor Noii Drepte între care se numara "reintregirea Patriei prin unificarea celor doua state romanesti, Romania si Republica Moldova" si "denuntarea Tratatului cu Ucraina si readucerea, pe cale pasnica, in granitele Statului Roman a nordului Bucovinei si sudului Basarabiei, a tinuturilor Herta, Hotin si a Insulei Serpilor."

 

Pe lânga bannerele obisnuite BASARABIA E ROMÂNIA si PENTRU UNITATE NATIONALA, membrii Noii Drepte Mures au afisat si mesajul SOLIDARI CU ELEVII ROMANI DIN HARGHITA, COVASNA SI TRANSNISTRIA pentru a exprima solidaritatea organizatiei noastre cu eleva covasneana Sabina Elena, cu toti elevii români din inima României umiliti de cadrele didactice udemeriste dar si cu toti elevii români din Transnistria ale caror cazuri de discriminare la care sunt supusi de catre separatistii transnistreni sunt inca si mai grave (acolo tricolorul românesc este considerat „drapel fascist" iar cei care il afiseaza in public risca ani grei de închisoare).

 

În final reamintim faptul ca municipiile Târgu-Mures si Chisinau sunt orase înfratite iar la Chisinau exista o biblioteca cu numele “Târgu-Mures”. În plus, la Târgu-Mures exista un bust al poetului basarabean Grigore Vieru ce asteapta a fi amplasat într-un loc potrivit si multi studenti basarabeni studiaza la universitatile târgumuresene.

 

Odata cu lasarea serii, membrii Noii Drepte Mures au incheiat aceasta frumoasa manifestare româneasca desfasurand un tricolor de mari dimensiuni, simbol al unitatii românilor de pretutindeni.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...