Vineri, 15 martie, a fost organizat pentru prima dată la Arad si Marsul Memorial Avram Iancu, cu toata opozitia viceprimarului udemerist Levente Bognar, care in incercarea de a opri manifestarile Noii Drepte a convocat si comandamentul de urgenta al Primariei.

 

Acțiunea a avut ca scop comemorarea lui Avram Iancu și a tuturor celor care au luptat pentru drepturile românilor ardeleni in timpul revolutiei din 1848-1849, dar și afirmarea faptului că noii naționaliști duc mai departe idealurile Crăișorului Munților: lupta pentru un Ardeal Românesc.

 

In timpul marsului au fost afișate bannere cu mesaje pentru unitate națională și împotriva regionalizării si au fost scandate sloganuri precum “Unitate naţională”, “România românilor”, “Harghita, Covasna, pământ românesc”, ”Autonomie - doar la pușcărie!”, ”Lazlo Tokes  nu uita, la Jilava-i casa ta, cu opinci te-om incalta!”, ”Limba română, unica stăpână”, "13 generali - 13 criminali" sau  "Criminalii de razboi, nu-i comemorati la noi!".

 

Marșul s-a încheiat la Monumentul Ostașului Român, unde au fost rostite discursuri prin care au fost condamnate tendințele separatiste ale liderilor maghiari, dar și complicitatea politicienilor români la procesul de regionalizare, federalizare si destrămare a României.

 

Considerând regionalizarea ca fiind primul pas spre distrugerea Statului Român, Noua Dreaptă își face încă o dată cunoscută poziția, aceea că doar o Românie unită va putea fi și o Românie puternică.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...