Peste 500 de militanti ai Miscarii National-Crestine Noua Dreapta si Partidului National Roman au participat la Marsul Unirii, care a avut loc la Chisinau in data de 16 septembrie. Mii de Romani de pe ambele maluri ale Prutului, de diferite varste si din diferite organizatii, s-au adunat in aceasta zi ridicand sus sute de tricoloare si cerand Unirea Republicii Moldova cu Patria Mama Romania.

 

 

Marsul a pornit de la Academia de Stiinte a Moldovei, si parcurgand strazile Ismail, Alexei Mateevicii si Anton Crihan, s-a incheiat la Teatrul de Vara din parcul Valea Morilor. Pe tot parcursul marsului participantii au scandat "Unirea!", "Limba romana unica stapana!", "Traiasca, traiasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!", dar si cum deja este traditional, militantii Miscarii National-Crestine Noua Dreapta au intonat cantecele patriotice.

 

 

Pe scena Teatrului de Vara organizatorii, Actiunea 2012, au desfasurat un banner mare pe care era scris UNIREA FACE PUTEREA si au aprins fumigene. In final, s-a dat citire unui document numit Memorandum privind directia europeana a Republicii Moldova, care a fost trimis Guvernului, Parlamentului si presedintelui republicii.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...