Urmând exemplul camarazilor bănăţeni care au organizat sâmbătă un marş împotriva clasei politice şi a "guvernului FMI", filiala Noii Drepte din Arad a ieşit duminică pe străzile oraşului pentru a protesta faţă de situaţia în care a ajuns România după aproape 23 de ani de la căderea comunismului.

 

 

 

Cei circa 50 de naţionalişti au dorit să atragă atenţia arădenilor cu privire la colonialismul financiar practicat de marele capital internaţional şi de obedienţă politicienilor români în faţă creditorilor externi. Printre scandările preferate ale manifestanţilor au fost lozincile "PDL şi USL fură prin rotaţie", "Afară, afară cu Banca Mondială" şi "Jos Guvernul FMI".

 

Acţiunea de stradă a fost precedată de o conferinţă de presă desfăşurată la Casă Sindicatelor, invitatul principal fiind liderul naţional al Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu.

 

De remarcat este faptul că oricât de mult au întors reporterii întrebările pe toate fetele, din multele răspunsuri nu a răzbătut nici cea mai mică urmă de extremism, şovinism sau xenofobie, "hibe" de care sunt acuzaţi reprezentanţii Noii Drepte, recunosc cei de la Arad Online. Concluzia naţionaliştilor a fost aceea că poporul român nu mai poate aştepta salvare din partea nimănui, decât de la sine însuşi, prin muncă, stoicism, lepădarea de tot ce înseamnă corupţie sau egoism şi, mai ales, prin credinţă faţă de Dumnezeu, neam şi ţară.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...