Peste 3 000 de unionişti s-au adunat duminică, 25 martie, în mun. Chişinău, la marşul Unirii. Militanţii Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta de pe ambele maluri ale Prutului, impriuna cu reprezentanţii a zeci de organizaţii, partide, mişcări etc. s-au unit într-un suflet pentru a serba ziua cea sfânta a Unirii Basarabiei cu Patria-mumă România.

 

Sărbătoarea s-a desfăşurat sub formă unui marş pe bulevardul ştefan Cel Mare, urmat de un concert în scuarul Teatrului de Opera şi Balet, unde participanţii au unit inimi cu inimi într-o Hora a Unirii.

în cuvântarea să, d-nul Valeriu Ciubotaru a salutat din partea Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta şi Partidului Naţional Român pe toţi românii adunaţi la această frumoasă sărbătoare. La fel, a ţinut un discurs şi Anatolie Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Transnistria "Tiras-Tighina", poetul Sandu Cupcea şi alţii. Pentru a fi alături de fraţii săi de peste Prut, circa 100 de persoane din România au sosit în această zi la Chişinău.

Din păcate nu au lipsit nuci provocările din partea unor indivizi marginali, majoritatea vorbitori de limba rusă, care au blocat până la intervenţia forţelor de ordine accesul în Piaţă Marii Adunări Naţionale, scandând lozinci moldoveniste şi şoviniste. însă acest lucru nu a putut să împiedice bună desfăşurare a sărbătorii.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...