Nouă Dreapta a sărbătorit şi anul acesta Ziua Naţională atât în România, la Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Chişinău, cât şi în diaspora, la Roma.

 

 

 Sute de membri ai Noii Drepte din toate judeţele ţării au sosit la prima ora a dimineţii la Sfântu Gheorghe, reşedinţa judeţului Covasna, unde au participat la slujba religioasă de la Catedrala Ortodoxă şi în continuare la Marşul Unirii unde au purtat pe braţe un tricolor imens şi au scandat împreună cu românii din Covasna lozinci patriotice precum "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni!" sau "Harghita, Covasna, pământ românesc!". Marşul s-a încheiat în Piaţă Mihai Viteazu unde o delegaţie a Noii Drepte a depus o coroana de flori la monumentul domnitorului care a înfăptuit prima unire.

 

Membrii Noii Drepte s-au îndreptat apoi către Miercurea Ciuc, unde au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale alături de românii din judeţul Harghita. Naţionaliştii au scandat "Limba română, unică stăpână", "România Mare, în vechile hotare", "Nouă Dreapta, mândrie naţională", au desfăşurat un drapel naţional de mari proporţii şi în acest oraş românesc şi au afişat pancarte cu chipul lui Avram Iancu dar şi un banner care a amintit tuturor iredentiştilor faptul că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi invidivizibil". La finalul manifestării, o delegaţie a Noii Drepte a depus o coroana de flori la monumentul Ostaşului Necunoscut în cinstea tuturor celor care s-au sacrificat pentru Unirea Transilvaniei cu Patria-Mama, România.

 

Dacă la Sfântu Gheorghe manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale au decurs în condiţii optime, la Miercurea Ciuc cincisprezece membri ai organizaţiilor extremiste antiromâneşti Garda Maghiară şi "Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate", veniţi din Ungaria împreună cu preşedintele lor Laszlo Toroczkai, au umbrit sărbătoarea Zilei Naţionale încercând să organizeze o contra-manifestaţie. Tentativă turiştilor din Ungaria a eşuat însă lamentabil după ce au fost reţinuţi de către reprezentanţii Jandarmeriei care le-au întocmit dosare penale pentru port de arme albe, asupra lor găsindu-se cuţite.

 

În ciuda tuturor piedicilor, Nouă Dreapta a sărbătorit ziua de 1 Decembrie în două municipii cu primarii controlate de UDMR, unde românii sunt zilnic umiliţi, discriminaţi, marginalizaţi, privind cu ochii în lacrimi cum simbolurile ţării lor sunt terfelite, cum limba şi valorile lor sunt tratate cu dispreţ, în timp ce drapelul secuiesc este arborat ilegal pe clădirile oficiale iar pe străzi se cânta imnul Ungariei. Am dat cu acesta ocazie şi o replică necesară acelor descreieraţi care anul acesta l-au spânzurat simbolic pe Avram Iancu în centrul municipiului Miercurea Ciuc sau acelor provocatori ordinari care au incendiat drapelul României pe 1 decembrie 2010 la Sfântu Gheorghe.

 

Le mulţumim deci tuturor celor care au sprijinit manifestările noastre dedicate Zilei Naţionale şi urăm un sincer La Mulţi Ani României şi românilor de pretutindeni!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...