Filiala Nouă Dreapta Italia a amplasat duminică 25 septembrie a.c. un banner în zona staţiei Anagnina din Roma pentru a lua atitudine faţă de imaginea degradantă oferită de întrunirile săptămânale ale unor membri ai comunităţii româneşti din Italia.

 

 Cu mesajul "Ştiţi doar de mici şi bere, manelişti, ruşinea ţării mele!" Nouă Dreapta Italia vrea să-şi exprime dezgustul faţă de comportamentul ruşinos al acestor compatrioţi care într-o zona de tranzit, cum e capătul de linie al unui metrou şi a multor linii de autobuze, cu un flux de pasageri semnificativ, ridiculizează poporul român în faţă gazdelor italiene.

Întrunirile acestor elemente din comunitatea românească care constau în manele ascultate la maxim, grătare şi frizerii sub cerul liber atrag totodată imigranţi ilegali de alte naţionalităţi cu activităţi comerciale ilicite, la care se adaugă munţii de gunoaie rămase în urmă lor la sfârşitul fiecărei zile.

Dorim în acelaşi timp să precizăm că aceste persoane constituie o mică parte din comunitatea românească din Roma, care numără aproximativ 100.000 de suflete, şi care aproape în totalitatea să e bine integrată.

Considerăm totodată primăria Romei în parte responsabilă pentru situaţia de decadenţă care s-a creat în zona Anagnina, prin atribuirea acestui spaţiu unor oamenii sau asociaţii care pretind că-i reprezintă pe românii, şi vrem să atragem atenţia municipalităţii că "Festivalul decăderii de la Anagnina" nu promovează în niciun fel integrarea şi apropierea dintre români şi italieni ci, dimpotrivă, instituţionalizează kitch-ul şi transmite o imagine greşită a comunităţii româneşti din Italia.

 

Prestigiosul cotidian Corriere della seră a lăudat în paginile sale iniţiativa Noii Drepte Italia.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...