Membrii Noii Drepte Neamţ s-au deplasat în dată de 18 septembrie în oraşul Gheorgheni din Harghita pentru a depune o coroana de flori la troiţă din curtea bisericii ortodoxe din localitate.

Scopul acestei acţiuni a fost de a-i comemora pe cei 58 de martiri

români ucişi în dată de 18 septembrie 1940 de horthysti prin decapitare, în centrul oraşului. Astfel s-a încercat curăţarea etnică a oraşului. 

Naţionaliştii au pornit în marş din parcul central către biserica ortodoxă, unde au depus o coroana la troiţă din curtea bisericii. După marş, delegaţia Noii Drepte condusă de Mihai tuburlui, liderul Noii Drepte Neamţ, a participat la slujba ortodoxă, rugându-se pentru sufletele martirilor români ucişi în Gheorgheni acum 71 de ani. 

Cum era de aşteptat într-un oraş cu o populaţie maghiară de peste 87% şi condus de partidul şovin PCM, şi-au făcut apariţia şi câţiva extremişti maghiari care i-au urmărit îndeaproape pe naţionaliştii români. La doar zece minute după ce coroana a fost depusă la troiţă aceştia au furat-o, demonstrând prin gestul lor xenofob că nu au respect faţă de poporul român.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...