Aproximativ 100 de naţionalişti bănăţeni au participat sâmbătă dimineaţă la marşul organizat de filiala timişoreana a Noii Drepte împotriva agresivităţii crescânde a clanurilor interlope ţigăneşti şi a mafiei imobiliare, care a culminat cu atacarea unor jurnalişti locali de faţă cu poliţia într-o zona centrală.

Coloana de manifestanţi a pornit în jurul orei 10 dimineaţă din faţă Facultăţii de Medicină, situată în apropierea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Timiş, şi s-a deplasat pe bulevardul C.D. Loga, o stradă devenită un "simbol" al abuzurilor mafiei imobiliare.

Pe acest bulevard din inima oraşului, cu tradiţie şi prestigiu în perioada interbelică, s-au creat, mai mult sau mai puţin legal, adevărate mici enclave ale minorităţii ţigăneşti. După trecerea manifestanţilor prin zona, câteva zeci de ţigani s-au adunat în Parcul Rozelor din apropiere, probabil pentru a pune la punct o contrademonstraţie ilegală, care până la urmă nu a mai avut loc. Traseul marşului a inclus spre final şi Primăria Municipiului Timişoara şi a avut drept punct terminus Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din centrul oraşului.

Tinerii care au participat la marşul Noii Drepte au avut cu ei drapelul naţional şi steaguri ale organizaţiei. Pe toată durata acţiunii, în aplauzele trecătorilor şi locatarilor de la ferestrele locuinţelor situate pe traseul marşului, au fost scandate lozinci de genul "Timişoara, Timişoara nu va vrea!", "Nu daţi banii la ţigani, că se duc la lăutari!", "ţiganii nu-s români!", "Nu vrem clanuri ţigăneşti în oraşe româneşti", "Afară, afară cu leprele din ţară", "Noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni", "ţigane, nu uită, România nu-i a ta!" şi "ţiganii la puşcărie". Au ţinut să fie alături de camarazii lor timişoreni şi două delegaţii conduse de liderii filialelor din Lipova şi Arad ale Noii Drepte.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...