Sute de oameni s-au adunat marti, 28 iunie, in Piata Marii Adunari Nationale, pentru a comemora ziua ocuparii Basarabiei, Bucovinei de Nord si tinutului Herta. Actiunile comemorative, incepute cu un mars in memoria victimelor regimului comunist, au fost organizate de Comitetul Organizatoric,

format de mai multe organizatii ca Miscarea National-Crestina Noua Dreapta, Asociatia Cetatenilor Romani din Basarabia, Asociatia Romanilor din Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta, Veteranii razboiului din Transnistria si Asociatia Deportatilor, parohiile din cadrul Mitropoliei Basarabiei etc.

Dupa mars, in Piata Marii Adunari Nationale, un sobor de Preoti, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, au tinut o slujba de pomenire pentru toti cei ce au suferit din cauza ocupatiei sovietice. Poeti si Preoti, Deportati si simpli Romani s-au rugat pentru toti fratii nostri ce au murit in deportari, in lagarile comuniste sau din cauza foametei organizate. in timpul manifistarii au fost recitate poezii dedicate scumpei noastre Basarabie ocupata de pagani, au fost tinute discursuri de mai multi participanti, lideri de organizatii, precum si de fratii veniti din Romania, pentru a fi alaturi de noi in acesta zi.

Actiunile au fost incheiate cu "Noaptea Rugului Aprins". Slujba de pomenire a victimelor regimului comunist a fost tinuta in noaptea de 28 spre 29 iunie, la Manastirea Sfantului Apostol Andrei din or. Durlesti, de un sobor de Preoti in frunte cu Staretul Manastirii Pr. Andrei. Din motiv ca majoritatea crimelor regimului comunist au fost efectuate noaptea, am decis ca slujba de pomenire sa aiba loc la fel noaptea, fiind un simbol al durerii victimelor si apropiatilor lor.

 

{vsig}351{vsig}

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...