Peste o sută de militanţi ai Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta au ieşit pe străzile oaşului Ungheni pentru a marca ziua Unirii Basarabiei cu Patria-mumă România.

Marşul pentru unitatea naţională, organizată de Filiala Ungheni a MNC-ND, a pornit de la marginea oraşului, parcurgând

câţiva km până în centrul oraşului Ungheni. Cântând cântece patriotice şi scandând lozinci unioniste, naţionaliştii au ajuns în piaţă centrală a oraşului, unde a avut loc o manifestaţie dedicată zilei Unirii şi Hora Unirii.

După manifestaţie, militanţii Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta s-au îndreptat la Troiţă Neamului, ridicată în memoria ostaşilor Români căzuţi în anii 1941-1944 pentru Dumnezeu, Neam şi Patrie, pentru a cinsti Eroii Neamului ce şi-au jertfit viaţă pentru eliberarea Basarabiei.

Pentru a fi alături de camarazii din Filiala Ungheni ai Mişcării Naţional-Creştine Nouă Dreapta, la eveniment a fost prezenţa o delegaţie din Chişinău în frunte cu liderul MNC-ND Sergiu Lascu, şi o delegaţie din România în frunte cu liderul Noii Drepte Tudor Ionescu. La marş au participat şi poetul unionist Alexandru-Aristin Cupcea, Comandantul Anatol Caraman - preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Transnistria "Tiras-Tighina", nepotul membrului Sfatului ţării care a votat unirea Basarabiei cu România Anton Caraman şi preşedintele Partidului Naţional Român Valeriu Ciubotaru.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...