Noua Dreaptă a luat act cu stupoare de vandalizarea cu vopsea a statuii și profanarea astfel a memoriei savantului român Nicolae Paulescu, acest fapt petrecându-se în ziua de 11 septembrie 2022.

Statuia savantului, academicianului post-mortem și descoperitorului insulinei, care a condus până astăzi la salvarea a sute de milioane de oameni suferind de diabet, se află situată în București, între Monumentul Artileriștilor Români și Facultatea de Medicină, deci în plin centrul Capitalei României.

Știm că astfel de acte de vandalism (tip grafitti) asupra unor statui, edificii și instituții publice etc. se petrec din păcate în orașe din toată lumea. Aceste acte sunt comise de obicei de copii/adolescenți teribiliști, caracterul lor fiind așadar benign am putea spune. Vandalizarea statuii lui Nicolae Paulescu pare a constitui însă acțiunea unor indivizi care clar știau ce fac: dacă însemnele național-socialismului german (zvastica) și cuvântul “nazist” le putem întâlni în diverse locuri, scrise și desenate pe mobilierul urban, aplicate pe statuia unui român care a constituit, mai ales în ultima perioadă, o țintă pentru acuzatorii românilor de antisemitism, demonstrează că ținta vandalilor nu a fost o statuie din București luată la întâmplare ci a fost tocmai statuia savantului român Nicolae Paulescu. Autorii cunoșteau acuzațiile aduse lui Nicolae Paulescu de antisemitism (în “traducere”: pro-românism și pro-creștinism) aduse de detractorii săi de ieri și de azi. Ne facem datoria să subliniem aici punctul nostru de vedere: cartea “Spitalul. Coranul. Talmudul. Cahalul și Francmasoneria”, publicată în anul 1913 constituie un must do pentru orice român care dorește să cunoască și să înțeleagă punctul de vedere al marelui savant.

Vrem să fim bineînțeleși: nu ne deranjează simbolurile mâzgălite în sine (în fond, conform Constituției României – art. 30 alin (2): ”cenzura de orice fel este interzisă”), nici peiorativul “nazist” (termen inventat de evreul Konrad Heiden pentru a ridiculiza/demoniza la nivel mondial național-socialismul german), ci profanarea memoriei unui mare român.

Acest episod ne aduce imediat în minte profanarea bisericii ortodoxe din parcul Titan, vandalizată în mod similar în luna martie 2021. Ca și atunci se pare, Poliția Română nu dă nici un semn că ar căuta să identifice și să tragă la răspundere făptașii, fapt care bineînțeles, ne indignează la fel ca pe majoritatea românilor drept-credincioși, iubitori de țară, de neam și având respect și dragoste adânci pentru istoria noastră și personalitățile ei.

Indignarea este cu atât mai mare dacă ne aducem aminte de cazuri similare recente de așa-zis antisemitism – de exemplu cazul vandalizării din cimitirul evreiesc din Ploiești (06 iunie 2021), în care IPJ Prahova a acționat prompt reținând pe cei cinci tineri acuzați de această faptă. Cerem deci răspicat Poliției Române să dovedească același profesionalism și zel în identificarea și prinderea făptașilor care au vandalizat statuia lui Nicolae Paulescu. În fond, vandalizarea de orice fel a unor obiective publice se pedepsește conform Codului Penal din România.

Solicităm de asemenea Institutului “Elie Wiesel”, care s-a autosesizat în cazul din Ploiești semnalat mai sus, precum și în alte cazuri în care a considerat că există tentă de antisemitism (cazul actriței Maia Morgenstern), care a elaborat și o “Listă a simbolurilor de extremă dreaptă” din România, în care figurează și zvastica, să își exprime public punctul de vedere și de această dată. Domnul Alexandru Florian, directorul INSH „Elie Wiesel” s-a dovedit extrem de vocal și amenințător când i s-a părut că vreo persoană, acțiune, organizație, etc., a exprimat măcar și în treacăt “antisemitism”. Sau fascism, sau “nazism”.

Nu în ultimul rând, solicităm și autorităților locale (Primăria București) și centrale (Guvernul României, Președinția), guvernul de curând elaborând și publicând Raportul pentru perioada 2021-2023 a așa-zisei “strategii naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, să condamne la unison actul de vandalism cu simboluri antisemite (!) a statuii renumitului savant.

Nu avem speranțe prea mari însă: Nicolae Paulescu, un nume de aur în panoplia românilor care au dat dovadă de geniu, care stă la loc de cinste alături de Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Anghel Saligny, Constantin Brâncuși și alții, este un nume incomod pentru autoritățile române, mult prea dispuse să închidă ochii ba chiar să și pună umărul la încercarea de ștergere a istoriei și culturii adevărate românești, care, iată, prin acest act de vandalism se înscrie în curentul demonic numit “cancel culture” (cultura anulării). Un curent prin care se cere eliminarea din viața publică a unor personalități din trecut, pe baza unor acțiuni sau vorbe considerate, azi, incorecte politic. Ne exprimăm ferm opoziția față de acest curent prin care se încearcă ștergerea istoriei și culturii spațiului european creștin și înlocuirea lor cu pseudo-valori multiculturale, așa cum deja e un fenomen amplu și îngrijorător în țările din Vestul Europei și din Statele Unite ale Americii.

Nu avem nici speranța că autoritățile române ar putea emite un comunicat prin care să arate că apără valorile autentice românești și creștine. În fond, atunci când prigonitorii străini de Credință și de Neam, s-au încruntat puțin (cu voie de la “stăpânire” se-nțelege), însăși Academia Română a făcut un rușinos pas înapoi: la presiunea organizațiilor evreiești a anulat Sesiunea Academiei Române dedicate lui Nicolae Paulescu, ca descoperitor al insulinei, din august 2021. Reamintim că Nicolae Paulescu este membru al Academiei Române, admiterea sa făcându-se post mortem în anul 1990, ca o dovadă a recunoașterii valorii descoperirilor sale.

În final, salutăm inițiativa camarazilor din grupurile “NOI “ și “Honor et Patria”, care la doar câteva ore de la incident au intervenit și au spălat, la propriu și la figurat, onoarea noastră, a românilor, nemaiașteptând inițiativa autorităților locale (plătite din bani publici) care ar fi trebuit să aibă inițiativa imediat după semnalarea vandalizării.

Noua Dreaptă  va rămâne fidelă întotdeauna Credinței, Culturii și Istoriei adevărate a neamului nostru românesc.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Ing. Alexandru BALCU

NOUA DREAPTĂ

Filiala București

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...