Targu Mures Stauia Mihai Viteazu

La Târgu-Mureș, "Ziua Unirii Principatelor Române - 24 ianuarie" a fost marcată, în centrul municipiului, printr-un gest simbolic pornit din iniţiativa voluntară a membrilor organizației naționaliste Noua Dreaptă, filiala Mureș.
În faţa Catedralei Mari din Tg-Mureș, după Slujba de "Te Deum" dedicată unirii principatelor, naţionaliștii mureșeni "au dat mână cu mână" și au desfășurat cel mare drapel tricolor din Mureș (20 metri lungime), pe acordurile "Horei Unirii". Credincioșii, ieșind din catedrală, s-au grupat cu entuziasm în jurul marelui drapel pentru a-l susține, respectând disciplinat și normele sanitare.


Este drapelul pe care membrii Noii Drepte (ND) îl desfășurau anual, în ultimii nouă ani, în timpul ”Horei Unirii” jucată după spectacolul omagial de la Teatrul Național Tg-Mureș.
Astfel, uniţi în jurul principalului simbol naţional românesc și urmând o idee venită spontan, cu toţii sau deplasat și au prezentat drapelul în faţa statii ecvestre a lui Avram Iancu din Piaţa Trandafirilor. Adunarea s-a încheiat cu intonarea de către toţi participanţii a imnul naţional "Deșteaptă-te, române!".
Iniţiativa naţionaliștilor Noii Drepte , alături de care s-au alăturat și membrii din alte asociații naționaliste din Tg-Mureș a fost sigura acţiune ce s-a desfășurat în centrul municipiului Tg-Mureș în cinstea Zilei Unirii Principatelor Române, în acest an 2021.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...