Se spune că cine nu are bătrâni, să-i cumpere ! Viitorul Primar al Aradului, Dan Pârvulescu, acordă o atenție deosebită acestui segment de populație.

poza batraniÎn funcție de zestrea genetică, seniorii se manifestă diferit și-și au trăiri caracteristice vârstei, stări în care se pot naște stări depresive, de frustrare și melancolii din vremuri apuse. Pot exista sentimente de inutilitate socială, marginalizare forțată sau senzația de garare pe o linie moartă.
Societatea nu e pregătită pentru gestionarea situației pensionarilor și ofertele pentru menținerea unui stadiu decent de existență sunt extrem de reduse, ceea ce se răsfrânge asupra calității vieții acestora. Reclamele din reviste expun doar chipuri zâmbitoare și fericite ale vârstnicilor occidentali, cu ținute elegante, danturi perfecte și atitudini ce ar stârni invidii. Nu e nici pe departe portretul pensionarilor noștri, retrași într-un univers al lor, cenușiu și trist, cu venituri aflate la limita supraviețuirii, ținute modeste și stări de sănătate ce necesită intervenții medicale imediate.


Sănătatea populației este o prioritate absolută în orice societate civilizată. Aveam și noi un spital municipal, dar nu-l mai avem, deși ar fi de o necesitate acută. Pentru că sistemul de organizare pavilionară este depășit, este nevoie de o resetare totală a sistemului local de sănătate și mă gândesc chiar la ridicarea unui nou spital municipal, după standarde moderne. Vârsta medie a crescut, dar odată cu vârsta crește și incidența cu diferite patologii ale populației. Este una dintre prioritățile pe care le consider indispensabile orașului Arad, confruntat cu procente alarmante de patologii letale.


Imaginați-vă o persoană în vârstă sau cu o anume disabilitate, aflată în drum spre o anumită destinație. Fiziologic, poate apărea o stare de oboseală ce ar necesita un repaus. Doar că pe tot bulevardul sau străzile adiacente nu se găsește nici o bancă de serviciu pentru un popas temporar. Vreau să le montăm !
Mai devreme sau mai târziu, apar probleme fiziologice atât pentru bărbați cât și pentru femei, necesități ce nu suferă amânare. Imaginați-vă că în Arad nu există la această oră nici o toaletă publică pentru situații delicate. Folosirea grupurilor sanitare din restaurante sau localuri este imorală, iar refugiul în tufele din centru sau tomberoanele de gunoi menajer din curți sunt absolut indecente. Vreau să amenajăm wc-uri publice !


Vă reamintesc că una dintre măsurile preconizate pentru pensionari este și gratuitatea transportului cu CTP pe toată lungimea traseului liniei de tramvai Arad-Ghioroc.
Stimați seniori, vă doresc alături de mine și vă aștept să-mi votați candidatura.

Dan Pârvulescu

Candidat la funcția de Primar al Municipiului Arad

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...