În calitate de viitor primar, voi acționa energic pentru ajutorarea celor aflați în nevoi de sănătate, atât prin alocarea unui buget corespunzător cât și prin stabilirea unor parteneriate cu asociații și ong-uri profilate pe diverse patologii.

Parvulescu
Științele medicale sunt pliate pe latura umanistă. În calitate de medic, am avut ocazia să mă confrunt în activitatea mea profesională atât cu episoade legate de medicina socială, cât și cu rezultate de management sanitar.
Masteratul din acest domeniu mi-a deschis noi orizonturi de înțelegere și interpretare ale unor patologii dramatice, ceea ce m-a apropiat de persoanele cu disabilități de tot felul și m-au făcut să empatizez cu stările lor medico-psiho-sociale.
Una dintre cele mai dramatice patologii cu care se confruntă societatea este autismul și această tulburare este pe cale să se extindă, având procentaje alarmante. Unu dintr-o sută de copii prezintă o tulburare de spectru autist, considerată drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Din păcate, cauzele specifice sunt încă necunoscute. Persoana demonstrează mari dificultăți de dezvoltare, iar efectele produse sunt profund negative, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici și trăsături. Drama este aceea că autismul este prezent încă de la naștere și se păstrează pe durata întregii vieți. Subiecții, familia, medicii, psihologii, logopezii, kinetoterapeuții și alte specialități din domeniu, fac un efort substanțial pentru reabilitarea parțială a disabilității, iar costurile sunt pe măsura uriașelor investiții necesare.
Fără a avea pretenția unor ierarhizări ale disabilităților, gândurile mele se îndreaptă și spre maladii neuromusculare, neuropsihice, etc. Rețineți că cei ce se războiesc cu aceste maladii sunt niște eroi necunoscuți, vrednici de toată atenția noastră umană. Pentru că nu câștigă mereu cel considerat castigător, ci acela cu voință, ambiție și un dram de noroc. Încurajați și susținuți, unii reușesc să fie campioni !

Pârvulescu Dan

Candidatul Partidului Noua Dreaptă la Primăria Municipiului Arad

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...